25. junija 2018 v Razno od admin

Ko smo se odločili za otroka, smo se odločili tudi prevzeti skrbi zanj in skrbeti za to, da je ta zadovoljen, urejen in vesel. Vsekakor sem sodi tudi previjanje, ki je mogoče sploh v začetku oteženo, kajti treba je opremiti in umiti to majhno šibko telesce.

Vse dokler ne postane previjanje rutina in majhna ritka ne zraste v malo večjo, so aktualne previjalne mizice.

Veliko je opreme, katero štejemo v otroško opremo, ki pa je zagotovo bolj uporabna staršem. Sem sodijo tudi previjalne mize, vozički in drugo. Otrok dejansko tega ne potrebuje, če pa si želimo olajšati vsakdanjik, pa se bomo seveda odločili za te.

Ko prinesemo otroka domov, skrbimo, da je povsod vse čisto, razkuženo, sterilno, itd. Seveda ni potrebe po pretiravanju, pa vendar je zelo pomembno, da je okolje v katerem otrok odrašča in se razvija čisto in primerno. Ne glede na to, ali ta samo leži, spi ali pa ga previjamo. Pravzaprav imamo za vsako stvar posebej prostor. Tudi, ko ga želimo previti, ga ne bomo polegli kamorkoli in se tega lotili, pač pa si bomo omislili previjalno mizo, ki je vsekakor zelo uporabna in praktična in resnično dobro služi svojemu namenu. Običajno jo nabavimo še predno se nam otrok rodi, kajti dobro je, da imamo vsaj te osnovne reči že doma in da se nam ni potrebno voziti po nakupih takoj, ko se vrnemo iz porodniščnice.

Previjalne mizice so danes na voljo v različnih dimenzijah, izvedbah, vzorcih, itd. Zato ni razloga, da ne bi našli ustrezne tudi za svoje potrebe in velikokrat prav lastne želje. Kajti, dokler je otrok še tako majhen, smo mi tisti, ki prevzemamo odločitve in skrbimo za to, da je vse tako kot je treba.

Ko napoči čas za previjanje nas torej čaka previjalna mizica, v kateri običajno še shranimo tudi otroško kozmetiko in druge potrebščine.