24. februarja 2020 v Razno od admin

Refleksoterapija je posebna akupresurna tehnika, ki je po nekaterih podatkih stara že najmanj 5000 let. Gre torej za zbir starodavnih modrosti, ki pa so še kako koristne za sodobnega posameznika oziroma posameznico. Z izrazom refleksoterapija je običajno mišljena refleksna masaža stopal, vendar pa je refleksoterapija včasih osredotočena še na druge dele telesa, npr. na dlani ali pa na obraz/glavo. Ta metoda pripomore k ublažitvi cele kopice težav. Mednje denimo sodijo migrene, astma, artritis, hipertenzija in nespečnost. Osnovni pozitivni vpliv, ki ga prinaša refleksoterapija, je sicer vzpostavitev ravnovesja v telesu in omogočanje nemotenega pretoka energije, to pa spodbudi vse druge pozitivne učinke.

Refleksna masaža stopal spodbudi sposobnost samozdravljenja našega telesa

Naše telo ima izjemne zmožnosti samozdravljenja, ki se jih pogosto niti ne zavedamo. Zaradi pogostega stresa, zastajanja strupenih snovi v telesu in drugih neugodnih vplivov prihaja do zmanjšanja ali celo do popolne blokade te sposobnosti. Pri tem, da bo vaš organizem (ponovno) dosegel svoj polni potencial, pa vam izredno uspešno pomaga prav refleksoterapija stopal. Blokade, ki preprečujejo normalno funkcioniranje naših notranjih organov, se na površini večkrat kažejo v obliki drobnih kristalčkov kalcijeve soli in sečne kisline, ki se kopičijo na podplatih. Med refleksoterapijo smo zato pozorni prav na ta območja – na točkah, kjer se zaznajo povečane količine teh kristalčkov, ki na otip spominjajo na zelo droben pesek, je zato potreben močnejši pritisk, ki povzroči njihovo razgradnjo. S tem je omogočena absorpcija v limfni sistem, posledično pa se kristalčki lažje izločijo skupaj s sečem ali z znojem. Energetski kanali so s tem prečiščeni in sproščeni, telo pa je precej bolje pripravljeno na spopadanje z najrazličnejšimi negativnimi dejavniki, ki povzročajo bolezni. Refleksoterapija torej po eni strani pripomore k lajšanju že obstoječih težav z zdravjem in s počutjem, obenem pa gre za odlično naravno preventivno tehniko, ki zmanjšuje možnost za razvoj resnejših, kroničnih bolezni.

Refleksna masaža stopal

Pravilno izvedena refleksoterapija stopal zahteva veliko znanja in izkušenj

Refleksoterapija stopal temelji na spoznanju, da je mogoče na naših podplatih najti posebne točke, vsaka od teh točk pa je povezana s specifičnim notranjim organom ali pa s posameznim delom telesa. Da bi imela refleksoterapija zares optimalen učinek, pa je potrebnega ogromno znanja o teh povezavah. Če stranka obišče salon s povsem konkretno težavo, ki jo želi razrešiti ali vsaj ublažiti s pomočjo refleksoterapije, mora torej terapevt zelo dobro vedeti, na katere točke se mora še posebej osredotočiti. Pri tem so sicer refleksoterapevtom v pomoč nekakšni zemljevidi najpomembnejših točk oziroma senzorjev živcev, povezanih s posameznimi organi, ki so zbrani prav na podplatih. Vendar pa teh zemljevidov seveda ni mogoče pravilno interpretirati brez ustreznega predznanja. Obenem pa so potrebne izkušnje in občutek za to, kako ustvariti primeren pritisk in s tem spodbuditi razgradnjo problematičnih kristalčkov.

Kje je na voljo resnično kakovostna refleksna masaža stopal v Ljubljani?

Kam se torej odpraviti, če vas zanima zares vrhunska, pravilno izvedena in učinkovita refleksna masaža stopal? Ljubljana se lahko kot prestolnica pohvali s še posebej pestro ponudbo, saj vam je na voljo kar nekaj salonov, kjer se izvaja refleksoterapija. Vendar pa smo v salonu Onzonthai prepričani, da vas pri nas čaka še posebej kakovostna refleksna masaža stopal. Ljubljana, Jurčkova cesta 1 je naslov, kjer nas najdete in kjer bomo poskrbeli za resnično profesionalno izvedbo refleksoterapije. Poleg pozitivnih učinkov, ki smo jih omenili na začetku, kvalitetna refleksoterapija stopal, kakršno izvajamo v našem salonu, pomaga še pri mnogih drugih nevšečnostih, kot so denimo prebavne težave, nenehna utrujenost oz. hudo pomanjkanje energije, tesnoba, alergije, kronične bolečine v posameznih delih bolezni, določena kožna obolenja, neplodnost, zmanjšano oziroma nepravilno delovanje žlez in oslabljen imunski sistem. Koristna pa je lahko celo za hitrejšo regeneracijo po kapi.

Refleksna masaža stopal

Možna tudi refleksna masaža stopal pred porodom

Ste morda v obdobju veselega pričakovanja in se sprašujete, ali je za vas sploh primerna refleksna masaža stopal? Ljubljana, Jurčkova cesta 1 je tudi pravi naslov za vse nosečnice, saj v salonu Onzonthai poskrbimo, da bo refleksoterapija prilagojena specifikam obdobja nosečnosti. Ob tem naj sicer poudarimo, da se refleksoterapija praviloma ne priporoča v prvih treh mesecih po zanositvi. Če kasneje upoštevamo določene omejitve, ki so potrebne pri nosečnicah, je refleksoterapija popolnoma varna metoda za ublažitev bolečin v hrbtenici, pospeševanje vensko-limfnega obtoka in pomoč nosečnici pri sprostitvi, ki ima hkrati pozitiven vpliv na razvoj ploda v maternici. Obenem pa je refleksoterapija pogosto izredno koristna po samem porodu. Takrat lahko novopečenim mamicam med drugim pomaga v primeru težav, povezanih z dojenjem. V našem salonu je sicer nosečnicam poleg refleksoterapije na voljo tudi posebna različica tajske masaže, ki je prav tako zasnovana z mislijo na posebnosti obdobja veselega pričakovanja, ko žensko telo doživlja ogromno sprememb. Poskrbeli bomo za to, da bo masaža potekala tako, da vam bo čim bolj udobno, hkrati pa za to, da bo masaža popolnoma varna za vas in za vašega razvijajočega se otroka.