14. januarja 2019 v Razno od admin

Avtomobilski pripomoček, ki lahko velikokrat reši prostorsko zagato, so pravzaprav strešni nosilci. Strešni nosilci so namenjeni prevozu dodatnega ali večjega tovora na osebnem vozilu. Z enostavno namestitvijo in uporabo strešnih nosilcev si olajšamo dopustovanje, gradnjo ali prenovo hiše, pa tudi različne športne aktivnosti. Na strešne nosilce si najpogosteje namestimo strešni kovček, ki je najbolj priročen za dodatno dopustniško prtljago. Običajno ga dobimo v treh različnih velikostih in različnih barvah. Materiali pa so ustrezni temu, da lahko kovček kljubuje različnim in nepredvidljivim vremenskim razmeram.

Olajšan nakup v specializiranih spletnih trgovinah

Včasih je bilo potrebno za strešne nosilce zaviti v specializirano avtomobilsko trgovino, ki se je običajno nahajala le v večjih mestnih središčih. Danes je to veliko bolj preprosto, saj strešne nosilce enostavno naročimo preko spleta. V spletni trgovini preučimo pestro ponudbo in se pozanimamo, kaj ustreza našemu modelu avtomobila. Izbiramo lahko tudi v različnih cenovnih razredih. Nekateri strešni nosilci so univerzalni, kar pomeni, da ustrezajo več različnim oziroma skoraj vsem modelom avtomobilov. Drugi pa so prilagojeni za točno posamezen model avtomobila. Kaj bomo kupili je odvisno od naših potreb, želja in finančnih zmožnosti. Danes že težko kupimo slabe ali neustrezne strešne nosilce.

strešni nosilci na avtobusu

Izognimo se poškodbam avtomobila

Pri izbiri neustreznih lahko resno poškodujemo karoserijo avtomobila. Na strehi se lahko zaradi preobremenitve pojavijo vdolbine ali praske, lahko pa tudi hujše poškodbe. Zato vsekakor branje navodil za namestitev in uporabo ni odveč, če se želimo takšnim težavam izogniti.

Nosilci za kolesa, smuči ali gradbeno opremo

Gotovo bomo tudi v prihodnje še opazovali avtomobile na naših cestah, na strehah katerih se prevažajo kolesa, strešni kovčki, kajaki ali kanuji, pa tudi kakšen večji kos gradbene opreme. Vsekakor lahko postane naš avtomobil veliko bolj uporaben, če nanj namestimo strešne nosilce.

Brez težav bomo odšli na daljši družinski dopust ali športne počitnice. Vse smuči bomo lahko brez težav namestili na naše strešne nosilce. Tudi v strešni kovček bomo lahko pospravili vse naše pripomočke, od smučarskih čevljev pa vse do poletne potapljaške opreme. S strešnimi nosilci bo lahko naše življenje veliko bolj aktivno brez dodatnih transportnih težav.