5. maja 2020 v Darila za pare, Razno od admin

Se še spomnite, ko ste v otroštvu sestavili svojo prvo sestavljanko? Nekateri med vami sestavljanke iz lesa obožujete še danes in ne mine leto, da si ne bi kupili vsaj ene. Sicer pa so tovrstne igre primerne tudi za vaše male junake. Z njimi razvijajo najrazličnejše spretnosti in se seveda tudi zamotijo kar za nekaj časa.

Nekatere sestavljanke za otroke so izjemno enostavne, spet druge zahtevnejše, izbirate pa lahko tudi med izjemno zahtevnimi. Na začetku svojemu malčku ponudite preprosto sestavljanko. Vsekakor jo boste morali izbrati tudi glede na njegovo starost. Kasneje, ko se bo sestavljanke navadil, pa mu lahko ponudite vse težje naloge.

Tekmovanje v sestavljanju

Če svojega otroka nikakor ne morete motivirati za igro, je morda čas, da mu ponudite kakšno posebno motivacijo. Recite mu, da boste z njim tekmovali v sestavljanju puzzlov. Nato mu povejte, da v primeru zmage dobi lepo nagrado. Še prej kot si boste želeli, bo malček povsem pripravljen na izziv.

Tekmovanje bo še toliko zanimivejše, če boste v ozadje dodali kakšno nagajivo in veselo instrumentalno glasbo, ki bo narekovala tempo.

Sestavljanke za vse starosti

Nakup sestavljank po spletu

Če prav nobene sestavljanke nimate doma, si jo lahko na zelo preprost način naredite kar sami. Po drugi strani pa vam spletne prodajalne omogočajo zelo pester nabor sestavljank. Preverite nekaj spletne ponudbe in se odločite za vsaj dve sestavljanki. Ena naj bo nekoliko lažja, druga pa bistveno zahtevnejša.

Sebi in otroku boste s pomočjo dobro izbrane sestavljanke omogočili veliko mero dobre volje in zabave. Ne nazadnje pa bo vaš otrok s pomočjo te igre zelo dobro razvijal tudi sporazumevalne veščine.