10. julija 2016 v Razno od admin

Kako negovati obraz, da bo zacvetel in da boste videti lepše? Nega obraza se razlikuje glede na različne dejavnike. Odvisna je na primer od tega, kakšen tip kože imate pa tudi od tega, v katerem starostnem obdobju svojega življenja ste.

nega obraza

Kot najbrž veste, delimo tipe kože na suho, mastno in mešano kožo. Glede na to, kakšno kožo imate, morate izbirati tudi izdelke za nego obraza. Nekateri izdelki so primerni za vse tipe kože. Če nimate izrazito suhe ali mastne kože, potem je najbolje uporabljati nevtralne izdelke za normalno kožo, pri mastni ali suhi koži pa je treba poseči po specifičnih izdelkih.

Naslednji dejavnik, ki vpliva na to, kakšna bo naša nega obraza oziroma katere izdelke bomo za to uporabili, je starostno obdobje, v katerem se nahajamo. Otroška koža je popolnoma drugačna od mladostniške, odrasle ali zrele kože, ki potrebuje posebno nego.

V vsakem obdobju življenja mora biti nega obraza prilagojena temu, kakšna je naša koža. Otroška koža potrebuje čim bolj nežno zaščito ter zgolj dnevno kremo, medtem ko mladostniška ali najstniška koža postane popolnoma drugačna. Zaradi vpliva hormonov se na koži pojavijo nečistoče, kar se najbolj pogosto kaže prav na obrazu. Akne so lahko bolj ali manj izrazite, vsekakor pa je v najstništvu treba za kožo na obrazu bolje skrbeti z različnimi sredstvi za čiščenje, za kar lahko poskrbijo tudi v kozmetičnem salonu.

Kasneje v življenju koža postaja vedno tanjša, na njej se poznajo posledice stresnega življenja, na obrazu se zarišejo gube, pigmentni madeži, rdečica, podočnjaki in še marsikaj drugega. Nega obraza je zato v vsakem življenjskem obdobju drugačna in treba jo je prilagoditi naši koži ter poskrbeti, da bo dobila skrbno nego. Takšna nega koži omogoča, da je videti lepše, zato je nujno vsaj enkrat dnevno poskrbeti zanjo, še bolje pa je, če nego obraza spremenimo v obred in se ji posvetimo tako zjutraj kot zvečer, vmes pa kdaj obiščemo še kozmetični salon.