20. avgusta 2020 v Razno od admin

Lahkonočnice so zbirka pravljic, ki so se oblikovale pod peresi slovenskih sodobnih pravljičarjev in jih z veseljem in zanimanjem poslušamo tudi starši. Gre za avtorske zgodbe, ki so dostopne kjerkoli in kadarkoli, v obliki zvočnega zapisa. Otroške pravljice za lahko noč berejo starejši in tako s pomočjo njihovega prijetnega in pomirjujočega glasu svoje otroke lahko zazibamo v prijeten spanec. Nemalokrat se zgodi, da je glas, ki bere otroške pravljice za lahko noč, tako pomirjujoč, da ob poslušanju zaspimo tudi starši.

Zgodbe, ki jim z veseljem prisluhnemo

Otroške pravljice za lahko noč so nekaj najlepšega, kar lahko damo našim malčkom. Z njihovo pomočjo se zvečer lahko umirijo in naredijo večer še bolj čaroben. Svet se ustavi in spregovori domišljija. A zaradi sodobnega načina življenja, starši včasih nimamo časa, da bi svojim malčkom vsak večer prebrali pravljico, starih staršev pa velikokrat ni v naši bližini. Takrat lahko na spletni strani poiščemo zgodbico, za katero mislimo, da bo v tistem trenutku najbolj koristila našim malčkom, in jo zavrtimo. Uporaba teh spletnih vsebin je na voljo povsem brezplačno in neomejeno. Zato lahko otroške pravljice za lahko noč naši mulčki poslušajo znova in znova.
Zgodbe, ki jim z veseljem prisluhnemo vsako noč

Ni potrebno le poslušati, tudi ilustracije so zanimive

Otroške pravljice za lahko noč so tudi ilustrirane. Tako lahko pogledate tudi zanimive slikice, obenem pa lahko otroci ob poslušanju ali branju zgodbe povadijo glasove, ki jim pri govoru nagajajo. Lahkonočnice pa vsebujejo tudi nekaj avtorskih risank, ki so nastale po predlogi slovenskih zvočnih zgodb. Projekt zajema več generacij, mlade pravljičarje in ilustratorje, ter starejše, babice in dedke, ki besedila prebirajo in malčke zazibajo v svet sanj. Starejši iz doma starejših občanov berejo zato, da mlajše zazibajo v sanje, obenem pa projekt pomaga tudi njim spoznati sodobno tehnologijo in se počutiti koristne in posebne. Ta projekt je zagotovo najuspešnejši medgeneracijski projekt zadnjih nekaj let, o njem se veliko govori in piše, poznajo pa ga skoraj vsi starši malčkov. Časi se sicer spreminjajo, a nekaj zagotovo ostaja. Branje ali poslušanje otroške pravljice za lahko noč nas vedno zaziba v prijeten spanec.