3. julija 2019 v Razno od admin

Ste sladkosnedi po naravi, a se nikakor ne upate prevečkrat pregrešiti zato, ker veste, kako zelo nezdravo je to? Pa se kljub temu sem ter tja vseeno pregrešite, ker ne zdržite? Če se le sem ter tja, je vse v redu, če pa se vsak dan, pa je to že zelo slabo, saj je treba upoštevati, da sladkor zaužijete že v praktično vsaki hrani, tako zelo pogosto ga povsod dodajajo. A kaj pravite na to, da bi se lahko vsak dan pregrešili, pri tem pa ne bi imeli prav nobene slabe vesti, saj bi pojedli zdrav sladkor, ki ima hkrati glikemični indeks 0? Tudi če se sliši kot sanje, to niso sanje, to je realnost po imenu stevia. Stevia je sladkor pridobljen iz listov istoimenske rastline, pri čemer pa jo pri nas uporabljamo v prahu, da je uporaba bolj enostavna. Verjetno si ne predstavljate, da bi si kavo sladkali z listi, kajne?

Stevia sladi vse vrste malic in prigrizkov

Stevia se lahko uporablja tudi pri peki

Glede na to, da vemo, koliko nezdravih primesi je dodanih slaščicam in piškotom, ki jih kupimo v trgovini, se je zagotovo bistveno bolje odločiti, da si vse slaščice spečete sami, pri čemer pa namesto sladkorja brez vseh težav lahko uporabite stevio, saj se stevia lahko uporablja tudi pri peki. Kljub temu, da velja splošno pravilo, da je stevia kar 300 krat bolj sladka od navadnega sladkorja, pa zaradi malenkost drugačnega okusa velja opozoriti, da sta dve žlici enaki eni žlici navadnega sladkorja. Stevia je sicer sladka, a na koncu vam v ustih ostane malenkost grenak priokus, zato je je treba uporabiti malo več. A vedite, da slabše kakovosti kot je stevia, več grenkega priokusa ima in slabša vrsta je izbrana.

Najboljša stevia je v obliki zelenih mletih listov

Glede na to, da je na trgu polno različnih vrst, vam pomagamo, katera vrsta je najboljša. Če kje najdete stevio v prahu, ki je bel, morate vedeti, da je to le sladilo, a kljub temu to sladilo ni zdravju škodljivo ter ima enake lastnosti, kot če jo kje najdete v zelenem prahu, kar pomeni, da so to le zmleti listi.