9. septembra 2017 v Razno od admin

Turistična agencija je gospodarska organizacija ter se šteje pod terciarne storitve.

Turistična agencija na trgu trži turistične storitve in aranžmaje. Turistični aranžmaji so v eni ponudbi vključene različne storitve. Predvsem gre za transport, gostinstvo in turistične prireditve, ki jih turistična agencija ponuja turistom. Ponujeno je lahko lasten proizvod ali pa turistična agencija deluje kot posrednik. Potovanja v tuje kraje so v človeški zgodovini stalnica, od obdobja do obdobja se razlikuje predvsem čas stalne naselitve v primerjavi z časom potovanja. Človek nabiralec je bil stalno na potovanju za živežem oziroma življenju primernimi pogoji življenja.

Potovanje po vsem svetu.

Ugodno potovanje, katero vključuje prevoz, hrano in namestitev.

 

Ko je na določenem območju zmanjkalo virov preživetja, se je preselil na območje z boljšimi obeti za življenje. S stalno naselitvijo se potovanja v tuje kraje niso prekinila, zmanjšal se je njihov obseg. V obdobjih predno je nastala prva sodobna turistična agencija so bila priljubljena romanja ali potovanja v kraje z ostanki antike. Romanja ostajajo aktualna tudi danes, ostanki antičnih časov prav tako niso izumrli, turistična agencija se je v ponudbi posodobila predvsem z številnimi novimi destinacijami, ponudbami ter drugimi storitvami. Pomemben pogoj za razvoj turističnih potovanj ter drugih storitev je prevoz. Če hoče turistična agencija ponudit storitev v oddaljenih krajih, mora najprej poskrbeti za prevoz turistov ter kasneje njihov povratek. Začetki sodobne turistične agencije so tesno povezani z takrat novo in sodobno železniško povezavo.

Pomoč pri izbiri sanjske turistične destinacije.

Z razvojem in širjenjem železniškega omrežja se je na stari celini razbohotil sodoben turizem. Mnogi danes znani turistični kraji svoje začetke povezujejo z izgradnjo železniške proge ter povezanostjo. V sodobnem času je večji napredek doživel letalski promet, ki omogoča enostavno in hitro potovanje na daljše relacije. Z večanjem letalskega prometa je postala vozovnica bistveno cenejša, kar je hkrati prineslo številne spremembe na področju turizma. Nekoč je bila vožnja z letalom življenjski dogodek, danes je dostopna praktično vsakomur.

Privoščite si potovanje s turistično agencijo Oskar!