17. junija 2019 v Razno od admin

V današnjem času skoraj nujno potrebujemo tiskalnik. Lahko tiskamo doma ali pa v poslovnem okolju. V vsakem primeru pa bomo za to potrebovali kartuše. Res pa je, da smo poplavljeni z veliko izbiro na spletu, kot tudi v fizičnih trgovinah, kar se tiče nakupa barv. Poznamo različne proizvajalce in vrste kartuš, ki se med seboj precej razlikujejo. Da bi vam omogočili čim lažji nakup, smo se v tem članku posvetili najbolj znanim vrstam kartuš.

Razlike med kartušami in tonerji

Velikokrat se zgodi, da zamešamo kartuše in tonerje. To ni nič nenavadnega, vendar nas lahko pripelje do napačnega nakupa. Zadeva je preprosta; tiskalniki, ki uporabljajo črnilo, imajo kartuše, laserski tiskalniki pa uporabljajo tonerje.

Tonerji ne vsebujejo v sebi tekoče barve, ampak imajo prašne delce. Ko prižgemo tiskalnik se prašni delci segrejejo in tako rekoč zapečejo na list papirja. Inkjet ali tiskalnik na črnilo pa ima v kartušah shranjeno tekočo barvo, ki jo zapiše na papir.

Printer pri tiskanju

Barve s strani proizvajalca tiskalnika

Tukaj bi radi omenili OEM ali originalne kartuše. Narejene so s strani istega podjetja, ki je izdelalo našo napravo za tiskanje. Lahko računamo na preverjeno kakovost in garancijo s strani proizvajalca. V veliki večini primerov imajo take barve tudi največjo kakovost slike, vendar so malenkost dražje od drugih.

Kompatibilnost kartuš igra veliko vlogo

Na spletu bomo velikokrat zasledili kompatibilne kartuše. Izdelujejo jih različna podjetja, z namenom zmanjšanja stroškov pri nakupu novih kartuš. Večinoma imajo kakšno izboljšavo, kot je:

  • Večja kapaciteta barve
  • Bolj učinkovito tiskanje
  • Možnost, da jih ponovno napolnimo z barvo
  • Ugodnejša cena

Uporabo priporočamo za okolja, kjer veliko tiskamo dokumente. Je ekonomičen način za znižanje stroškov podjetja, kar se tiče pisarniških materialov.

Ekološka uporaba barv

Res je, da izdelava barv, tonerjev in kartuš nekoliko obremenjuje okolje. Za boj proti temu so idealna izbira obnovljene kartuše. Kot samo ime namiguje, so to obnovljene kartuše, ki so jih strokovnjaki pregledali, zamenjali poškodovane dele in ponovno napolnili. So tudi bolj ugodna izbira, saj ne kupujemo novih stvari. Prednost pa je ta, da imajo enako kvaliteto barv, kot OEM izbira.

Za najboljšo ponudbo lahko obiščemo spletno stran www.toner123.si, kjer bomo našli vse za naš laserski ali barvni tiskalnik ter druge pripomočke za pisarno.