20. februarja 2021 v Razno od admin

Skladiščeno blago je v vseh skladiščih običajno zloženo na različnih paletah. Ker so izdelane po mednarodno veljavnih standardih, omogočajo palete predvsem lažji transport in manevriranje z naloženim blagom. Za manevriranje z njimi je najbolj primerna rešitev paletni viličar, kot ga najdemo pri zanesljivem trgovcu SVT-servis.si. Tak viličar ima širino vilic prilagojeno širini palet, to pa omogoča lažji transport, lažje nakladanje in razkladanje palet in njihovo skladiščenje na različna skladiščna mesta.

Čeprav veljajo viličarji za robustne delovne stroje, pa v primeru paletnega viličarja to ne moremo trditi. Sicer gre za zelo zmogljiv stroj, a je hkrati tudi zelo okreten, njegova napredna tehnologija pa mu omogoča enostavno dviganje in spuščanje palet na različne višine, ne da bi se pri tem poškodovale. Če iščete kakovosten paletni viličar, je to še kako pomembno, saj si ne moremo privoščiti, da bi zaradi njegovega nepravilnega delovanja ali površnosti v skladišču povzročili večjo materialno škodo.

Paletni viličar ni robustni delovni stroj.

Vilice za viličarja so sestavni del vseh viličarjev

Viličarji so zmogljivi delovni stroji, ki so namenjeni transportu, nakladanju in razkladanju različnih vrst blaga, česar pa ne bi mogli opravljati, če ne bi imeli pred seboj nameščenih kakovostnih in robustnih vilic. Vsem je jasno, da so viličarji dobili svoje ime predvsem zaradi tega, ker za svoje delo potrebujejo vilice za viličarja, ki so sestavni del vseh viličarjev in so izdelane iz najbolj kakovostnih in trpežnih materialov.

Dimenzije vilic so odvisne predvsem od vrste viličarjev, najpogosteje pa se razlikujejo po svoji dolžini in debelini. Številni viličarji imajo tudi po širini nastavljive vilice za viličarja, ki jim omogočajo prilagajanje različnim dimenzijam tovora. Dejstvo je, da brez vilic viličarji ne bi mogli manevrirati z različnimi vrstami blaga, predvsem pa s paletami, ki predstavljajo osnovne skladiščne enote vsakega skladišča. Za varen transport je ključnega pomena, da so vilice za viličarja v tem primeru tudi dovolj dolge.