4. avgusta 2018 v Sponzorji od admin

Nakup kotnega brusilnika je treba opraviti premišljeno, pa čeprav se vam zdi, da to bi pa ja znal kupiti vsak. Nikakor ni prav, da se odpravite v trgovino, pogledate le ceno in izberete tistega, ki se vam najbolj dopade zaradi cene. Kotni brusilnik se razlikuje zelo med različnimi proizvajalci, predvsem pa po karakteristikah izdelka. Že najbolj očitna razlika, dobi se klasični kotni brusilnik na žico in akumulatorski kotni brusilnik. Razlika je zelo opazna med tem ko delate v teh dveh različicah in prav je, da se odločite, kaj vam je bolj pomembno.

kotna brusilkaKotni brusilnik Hitachi zagotovo spada med boljše, če si želite kupiti bolj zmogljivi akumulatorski kotni brusilnik, saj so razlike med baterijami med posameznimi proizvajalci res očitne. Sicer je zaradi tega kotni brusilnik Hitachi med dražjimi, vendar se zagotovo splača odšteti malo več.

Aku kotni brusilnik z močno baterijo

Pri baterijskemu orodju, pa nima veze ali je to kotni brusilnik ali pa vrtalnik ali pa udarno kladivo ali kaj drugega, je najbolj pomembno to, da pazite na zmogljivo baterijo. Tudi slučajno namreč ne boste zadovoljni, če bo kotni brusilnik vsakič, ko ga boste želeli uporabiti, prazen ali pa bo baterija zdržala le nekaj minut, potem pa jo boste morali dati na polnjenje. Tako seveda nič kaj dosti ne boste mogli narediti, za zahtevnejša opravila pa takšna baterija, ki se takoj izprazni, tudi ni primerna. To posledično sicer pomeni, da boste morali kakšnega stotaka več odšteti, ampak verjemite, je vredno svojega denarja.

Velike razlike v kvaliteti med proizvajalci

Ponudnikov za kotne brusilnike je veliko. Predvsem se vedno pogosteje pojavljajo neki neznani, nizko cenovni proizvajalci, za katere nihče niti ve ne, kako kakovostni so. Potem se pojavijo lahko tudi težave s tem, da vsaka plošča, ki je v redni prodaji, sploh ni primerna in ste vezani na nakup samo enega no name proizvajalca, za katerega je tudi vprašanje varnosti. Zato resnično svetujemo, da ne kupujete nekih no name znamka samo zaradi nizke cene, saj je vaša varnost največ vredna.