12. aprila 2013 v Sponzorji od admin

Naučite se pesmi in jo zapojte pravilno! Če želimo prepevati, moramo prvo poznati besedilo pesmi. Ne glede na to, če se s petjem ukvarjamo profesionalno, želimo peti le na družinskih prireditvah oziroma zabavah, otroku pred spanjem ali pa je naše petje primerno le za pod prho in ni namenjeno ostalim poslušalcem, je potrebno poznati besedilo pesmi.

Besedilo pesmi se lahko naučimo na različne načine. Še vedno spada med najbolj priljubljene načine poslušanje pesmi na radiu ali kakšni drugi napravi, precej pogosto in tudi bolj enostavno pa je prebiranje besedil, ki jih najdemo na internetu. Skoraj vsako besedilo pesmi je objavljeno na kakšni spletni strani, ki vsebuje te stvari.

Če se besedila učite le prek radijskih sprejemnikov, potem obstaja nevarnost, da kakšnega dela ne razumete dobro ali si ga napačno interpretirate. Ravno to je prednost spletnih strani, kjer je objavljeno besedilo pesmi, ki jo želite prepevati. Zato so tovrstne strani uporabne tako za učenje novih besedil kot za obnovo ali preverjanje tistih besedil, ki ste se jih že naučili kako drugače.

Za enostavna besedila bo dovolj, če je besedilo le napisano, a težja besedila boste zelo težko zapeli, če ne boste pesmi tudi slišali. Obstajajo tudi videoposnetki, ki združujejo zvok in besedilo pesmi v enem. Na takšen način boste spoznali besedilo ter se tudi naučili zapeti izbrano pesem, saj samo besedilo ni dovolj, da bo pesem zanimiva tudi za morebitne poslušalce, če se odločite pesem zapeti še komu.

Na novo naučene pesmi lahko izkoristite v različne namene, koliko ljudi pa bo te pesmi poslušalo je odvisno predvsem od vas samih in vašega poguma.