25. oktobra 2011 v Sponzorji od admin

“Izvolite. Zastonj je!”. Takšne in podobne stavke slišimo skoraj v vsaki večji trgovini, ki prodaja notranjo opremo. Govorimo seveda o brezplačnih brošurah, kjer so predstavljene različne kuhinje in ostalo pohištvo. V omenjenih brošurah so predstavljene oblike in mere za kuhinje in posamične kuhinjske elemente. Točno te brošure vam lahko pridejo izredno prav, kadar boste iskali idejo za vašo lastno kuhinjo. Najlažje boste brezplačne brošure  za kuhinje dobili v večjih podjetjih in salonih, ki se ukvarjajo s prodajo in izdelavo kuhinj.  V kolikor pa vam budget, ki ga imate namen zapraviti za kuhinjo dopušča,  poiščite strokovnjaka, ki vam bo naredil točno tako kuhinjo  kot si jo želite.  Zagotovo pa je ta opcija malce dražja od preostalih.

Vsekakor pa je prvi korak pri menjavi kuhinje  določitev prostora,  ki bo namenjen kuhinji in da pribljižno veste kje bodo postavljeni osnovni kuhinjski elementi. Vedeti morate kje boste imeli štedilnik, korito, pomivalni stroj in tako naprej. Ko boste te zadeve imeli urejenei in boste vedeli okvirne dimenzije in postavitev potem imaste vse pripravljeno za naslednji korak.

 

Naslednji korak je, da se z načrtom vaše nove kuhinje odpravite v večje center, kjer prodajajo kuhinje. Poiščite osebje, ki dela na oddelku kuhinj in mu predstavite vaše želje in načrt, ki ga imate. Presenečeni boste nad tem, koliko pomoči boste prejeli in kako se bo hitro izbor kuhinj, ki so na voljo zmanšal na samo tiste, ki dejansko ustrezajo vašim merilom.

Nekateri večji centri, ki se ukvarjajo z prodajo notranjega pohištva uporabljajo že takšno programsko opremo, ki vam računalniško izriše oblike in postavitve vaše kuhinje. Vse kar morate storiti je to, da stopite do strokovnjaka na tem področju in mu poveste dimenzije, naprave, približno postavitev in barvno. Na podlagi omenjenih parametrov vam potem računalnik izriše vse močne kombinacije postavitve vseh kuhinjskih elementov. Tako dobite realno sliko, kako naj bi vaša kuhinja izgledala.  Z uporabo omenjenih programov se tudi zniža možnost, da vam končna postavitev kuhinje ne bi bila všeč.

Tudi internet  je pri iskanju idej in brošur za kuhinje, odličen vir. Danes skorajda ni stvari, ki je nebi našli na internetu.  Pravtako je odprtih ogromno forumov in blogov, kjer uporabniki delijo svoje izkušje z njihovo predelavo kuhinje in stanovanj nasplošno. V internetne iskalnike samo vpišite vaše ključne besede in začnite brskati po straneh, ki vam jih iskalnik izpiše.  Uprabite lahko recimo naslednje ključne besede kot iskalne parametre: načri za kuhinje po meri, oblikovanje kuhinje, izdelava kuhinje…

Z malo volje in energije boste v današnjih časih brez večjih težav našli točno to kar boste iskali. Vsekakor pa si pri načrtovanju vaše nove kuhinje vzamite dovolj časa, da boste tudi na koncu se udobno počutili  v  njej. Zavedajte se tudi, da morda so načrti za postavitev kuhinje res  marsikateri brezplačni vendar elementi in obrtniki, ki vam bodo sestavljali pa zagotovo niso. Previdno bodite tudi pri izbiri strokovnjaka, ki vam bo postavljal kuhinjo, če je neboste sami. Pred dokončno odločitvijo zmeraj zahtevajte portfolio ali kakšna drugačna priporočila. S tem si boste vsaj delno zagotovili, da vam vašo kuhinjo izdeluje prava oseba.