15. februarja 2015 v Sponzorji od admin

Duhovnost je pojem, ki se nanaša na stanje zavesti. O duhovnosti lahko govorimo takrat, ko se človek preda iskanju svojega bistva, zavesti in stanju duha. V to kategorijo lahko uvrstimo kar nekaj duhovnih praks kot so meditacija, molitve, kontemplacija in še kakšno. Vsak poizkuša doseči stanje najvišje zavesti. Tisti, ki meditirajo poizkušajo doseči nirvano, kristjani želijo v nebesa, spet drugi na svoj cilj, kjer bodo deležni večnega miru in sprave.

Pa povejmo nekaj o meditaciji. Meditacija je tehnika, s pomočjo katere umirimo naš um in telo, sprostimo morebitne napetosti, ki nastanejo zaradi stresa. Stres je v današnjih časih izredno pogost spremljevalec človeka, odgovoren pa je za številne bolezni in nevšečnosti, lahko pa nas tudi postara. Meditiramo lahko zaradi mnogo razlogov, predvsem pa zaradi tega, ker nas pravilno izvedena meditacija navdaja z občutkom sreče in veselja. Meditiramo lahko na več različnih načinov, če pa z meditacijo prej niste imeli opravka in bi se je radi lotili, vam svetujem, da si preberete katerega izmed vodičev. V veliko pomoč so vam lahko knjige o duhovnosti, različni brezplačni vodiči in spletne delavnice, udeležite pa se lahko tudi katere izmed plačljivih delavnic, na katerih boste spoznali vse kar želite vedeti o meditaciji. Tečaj meditacije bo še najhitrejša oblika seznanjanja s to obliko duhovnosti.

Nekateri verjamejo v posmrtno življenje, budisti verjamejo v reinkarnacijo, za tako mišljenje pa je potrebna dobršna mera duhovnosti. Veliko ljudi išče smisel v življenju in najdejo ga prav s pomočjo duhovnosti. Usmerite se v tisto, kar se vam zdi najbolj smiselno, saj je pretirano iskanje globljih pomenov v življenju lahko tudi napaka.