6. novembra 2013 v Sponzorji od admin

Ogrevanje blokovskega stanovanja, kjer ni urejeno centralno ogrevanje, je lahko precej zahtevno, sploh finančno.

Klimatska naprava je precej velika investicija. Glede na dolgoročne izračune  naj bi bila cenovno ugodna. Lahko se uporablja tudi za hlajenje. V zelo vročih poletjih je to zelo fino, saj shladi prosto zelo hitro. Prav tako ga hitro tudi ogreje. Vendar mora biti ves čas prižgana, saj se prostor tudi hitro shladi, ko jo ugasnemo. Klima je tudi problematična zaradi pihanja. Zelo dobro inštalirana klima ima manj pomanjkljivosti pri zadrževanju v njeni bližini, vendar je lahko moteča za ljudi, ki so občutljivi.

Varčni električni radiatorji so zelo ugodna  investicija v ogrevanje, kjer prav tako ne potrebuješ kurilnice, ne shrambe za olje ali drva. Vgradnja je enostavna in hitra. Radiator lahko samo vklopiš v vtičnico in deluje. (Razen, če slučajno ni električnega mrka in to sredi najhujše zime.) Je čisto. Ne potrebuješ dimnikarjev in kontrolnih pregledov raznih naprav. Za majhna stanovanja je slišati zelo vredu. Svetujejo ga prav tako za montažne gradnje. Za večjo dnevno sobo dodamo pa še kakšen kamin. Petrolej, plin…brez dimnika. Pa še pri izpadu elektrike imamo rezervo.

Električno talno gretje je eden izmed načinov talnega ogrevanja. Investicija je precej manjša od klasičnega. Talno ogrevanje je izredno prijetno in po takih tleh je užitek hoditi bos. Pri električnem talnem ogrevanju ni treba biti pozoren na vrsto talne obloge. Enostavna montaža, enostavna regulacija temperature in dolga življenjska doba.

Električne naprave za centralno ogrevanje omogočajo sodoben način ogrevanja stanovanj in družinskih hiš. Obratovanje teh naprav je popolnoma avtomatizirano in skorajda neslišno. Naprave so v celoti opremljene z vsemi delovnimi in varnostnimi elementi. Glede na to, da govorimo o električni energiji, je samoumevno, da je obratovanje teh naprav popolnoma ekološko, da ni potreben dimnik in da jih lahko montiramo tudi v najmanjše prostore, ker ni potrebe po zraku za izgorevanje. Zahvaljujoč stopenjski regulaciji moči lahko samo napravo omejimo na delno moč, kar je zelo koristno v prehodnih obdobjih. Za še večje udobje lahko napravo kombiniramo z zunanjim tipalom in sobnim termostatom.

Ob iskanju primernega ogrevanja glede na možnosti, je električno v prednosti,  če ste v stiski s prostorom. Prav tako, če je čas pomemben dejavnik pri montaži. Pri novogradnji je več izbora in prav tako preračunavanja. Kar zahtevna naloga.