23. decembra 2011 v Sponzorji od admin

Leto je ponovno na okoli in kot vsako leti se bo tudi v začetku naslednega leta najbolj splačalo rezrvirati first minute počitnice. Zakaj first minute? Preprosto za to, ker se bomo tako že na začetku leta rešili vseh skrbi glede počitnic in predvsem za to, ker bomo tako deležni velikih popustov na zgodnje rezervacije. Turistične agencije pravijo, da je skoraj boljše hitro rezervirati kot pa čakat na last minute ponudbe. Slednje so sicer zelo zaželjene vendar se kaj hitro lahko zgodi, da več ne dobimo tega kar bi si želeli in se moramo zadovoljit preprosto s tem kar je še ostalo. V naslednjih dveh mesecih vodo first minute katalogi že na policah in splačalo se bo kar hitro dogovorit kam na dopust.

Slovenci zelo radi rezerviramo first minute na Hrvaškem, grških otokih in v Egiptu. Apartmaji na Hrvaškem se spomladi zelo hitro polnijo in, če bomo predolgo čakali se nam lahko pripeti, da več ne bo na voljo nobenega s pogledom na morje. Enako velja tudi za Egipt in Grške otoke. Predvsem katalogi za first minute v Grčiji so zelo zaželjeni, sploh družinske počitnice se splača rezervirati zgodaj. Družine z majhnimi otroki imajo ponavadi veliko posebnih zahtev in last minute počitnice za njih niso prava rešitev.

Zadnja leta pa so zelo popularni postali tudi Kanarski otoki. Turistične agencije tudi za slednje pripravijo dobre first minute aranžmaje. Predvsem sta zanimiva južni Tenerife in Gran Canaria, ki sta tudi najbolj obiskana otoka. Aranžmajev bo več kot dovolj, tudi popusti na zgodnje rezervacije eksotičnih krajev se bodo pojavile v prvih mesecih po novem letu. Kakorkoli se že boste odločili, pametno se je rešiti skrbi čim prej, nekaj prihranit in rezervirat svoje počitnice zgodaj.