25. decembra 2011 v Sponzorji od admin

Glasbene šole, plesne šole in tečaji

Glasbene šole, plesne šole in likovne šole ter tečaji različnih oblik niso obvezujoči, a se vseeno veliko otrok odloča za vpis v omenjene izobraževalne institucije.
Nekateri se odločajo, ker jih glasba, likovna umetnost ali kakšna druga dejavnost veselijo in si želijo narediti kaj več v določeni smeri, pridobiti morebitna nova znanja. Potem so spet drugi, ki se glasbene šole, plesne in likovne šole ali tečajev udeležijo iz morda povsem napačnih razlogov – z namenom, da bi tam pridobili čim več prijateljev. Res je, da se tudi v glasbeni ali plesni šoli ter tudi v likovni šoli ali na kakšnem tečaju oblikujejo nova poznanstvam ki kasneje prerastejo v prava prijateljstva, vendar je to stvar, ki ne bi smela prevladati pri odločitvi ali se vpisati v kaj od omenjenega ali ne. Otroci, ki se vpišejo iz napačnih razlogov, ali pa jih njihovi starši vpišejo zaradi lastnib interesov in na njih izživljajo svoje sanje, največkrat na takšnih področjih niso uspešni, saj jih to ne veseli. Takšni potem najpogosteje zaradi neinteresa motijo pouk in svoje vrstnike, ki bi se želeli kaj naučiti. Vendar ti otroci za to niso krivi, ampak so glavi krivec starši. Nezaslišano je otroka iz lastnih interesov siliti v nekaj kar ga ne zanima in ne želi.
Otroku je potrebno omogočiti brezskrbno mladost in preživljanje prostega časa na način, ki ga zanima. Vpis v glasbeno šolo, plesne in likovne šole ali najrazličnejše tečaje za katere vaš otrok ni zainteresiran, je napaka, zato tega ne počnite! Vsak otrok je nadarjen za nekaj, samo to nekaj je potrebno v njemu najti, prebuditi. Ko to dosežete, vam svetujemo, da delate na tem in nadgrajujete njegovo znanje in sposobnosti na področju, ki mu leži.