14. junija 2012 v Sponzorji od admin

Portali oz. spletne strani, ki omogočajo mp3 download, se razlikujejo po številnih lastnostih. Če lahko rečemo, da je bistveno število skladb, za katere portal omogoča mp3 dolpoteg, pa je bistveno tudi to, da uporabnik te skladbe najde.
Iskanje in preglednost portalov, ki omogočajo mp3 download je torej ena izmed bolj bistvenih lastnosti, po katerih se dobri mp3 portali ločijo od tistih manj kvalitetnih. Preglednost se lahko zagotovi na različne načina, a najbolj kvaliteten in najbolj učinkovit je dober navigacijski sistem.
Z dobrim iskalnikom glasbe bo iskanje mp3 pesmi za download precej lažje in precej hitreje boste prišli do iskane pesmi. Navigacija po spletni strani je lahko strukturirana na različne načina, najbolj učinkovit način je takšen, ki omeji iskanje glede na jezik izbranih skladb ali glede na zvrst. Možna je tudi kombinacija različnih omejitev, pri čemer najprej omejimo iskanje po enem parametru, npr. jeziku, kasneje pa še po glasbeni zvrsti. Na tretjem koraku lahko iskanje omejimo še po avtorju in tako izbor že zelo skrčimo.
To je le ena izmed možnosti, ki jo omogočajo tovrstni portali, iskanje se lahko omeji tudi drugače. Dejstvo je, da je različnih pesmi nešteto in zaradi tega je iskanje lahko precej težavno, zlasti če ne poznamo točnega naslova pesmi, ki jo želimo poiskati. Z uporabo različnih omejitev lahko izbor skrčimo na bistveno manj možnosti, ki jih potem še ročno pregledamo in ob zelo omejenem iskanju bo možnost za to, da iskano pesem najdete, precej večja.