16. februarja 2013 v Sponzorji od admin

V času, ko se otrok privaja na to, da gre spat sam brez staršev, pridejo otroške svetilke še kako prav. Otroci se pogosto bojijo teme in prav to je razlog, zakaj nočejo zaspati sami. Največkrat želijo, da bi imeli odprto luč, vendar klasična stenska luč oddaja preveč svetlobe, kar otroka še dodatno ovira, da bi zaspal. Nežne otroške svetilke, ki stojijo na nočni omari in oddajajo blago svetlobo, pa so ravno pravšnje. Nežna svetloba daje otroku občutek varnosti, vendar ker je svetloba dovolj blaga, ne motijo spanca. S ponudbo na internetu boste zagotovo našli primerno svetilko.

Nežna svetloba, ki jo oddajajo otroške svetilke, pa je v primerjavi z močnejšim virom svetlobe toliko boljša tudi zaradi kakovosti celotnega nočnega spanca. Znanstveniki so namreč dokazali s študijami, da je najkakovostnejši spanec možno doseči le takrat, ko oko ni izpostavljeno močni svetlobi. Ker otroške svetilke svetijo bistveno bolj nežno kot druge, nimajo negativnega učinka na kakovost spanja.

Otroške svetilke so različnih oblik in so sestavljene iz različnih motivov. Zelo priljubljene viseče otroške svetilke so tiste, ki so v obliki predmetov ali živali, ki letijo. Tipičen primer so letala, helikopterji, rakete, čebele, metulji, pikapolonice itn. Zato da dobi otroška soba pravi čar, ki spodbuja otroško domišljijo, je pomembno, da je celotno pohištvo čim bolj pestro in ima pridih fantazijskega sveta. Zelo zabavne in priljubljene so tudi tiste otroške svetilke, ki z raznimi optičnimi triki ustvarjajo zabavne igre senc in barvnih snopov svetlobe. Takšne otroške svetilke, ki se vrtijo in s spreminjanjem lege ustvarjajo razne vzorce na steni, pripomorejo k dodatni zabavi med otroško igro, zvečer pa pomagajo, da otrok lažje in hitreje zaspi. Za dobro počutje bodite pozorni še na drugo otroško opremo v vašem stanovanju.