16. oktobra 2013 v Sponzorji od admin

izkustveni tecaji jezikovŽe kar nekaj časa je odkar so fakultete ponudile možnost izmenjave študentov v tujini. Ne glede na to za kateri program gre, v tuji državi boste primorani uporabljati jezik, ki ni vaš materni jezik. Sama bi temu rekla izkustveni tečaji jezikov. Ni namreč boljše izkušnje in učenja tujega jezika kot sobivati v državi z maternimi govorci in uporabljati bodisi njihov jezik ali pa taki imenovani vmesni jezik, ki vam bo omogočal razumevanje drug drugega. Odkar je Slovenija ena izmed članic Evropske unije, so tečaji jezikov čedalje bolj pomembni. In prav zato, ker pridobivajo na svoji vrednosti, pridobivajo hkrati tudi na ceni. Tako so tečaji jezikov danes mnogo dražji kot so bili nekoč. Morda je k temu pripomoglo tudi dejstvo, da bi danes poučeval tuj jezik že praktično vsak, ki zna tuj jezik aktivno uporabljati. To je skoraj tako kot bi mi trdili, da smo sposobni nekoga naučiti vse o slovenski slovnici z vsemi izjemami, pravili in pastmi, ki jih skriva čudovita slovenščina.

Prav zaradi tega, ker so izkušnje iz dneva v dan pomembnejše, je pomembno tudi to, da se znamo znajti v nam tujem okolju. To pomeni, da se za nekaj časa poslovimo od toplega zavetja doma in se pogumno odpravimo v svet novim izzivom naproti, tudi če niste študent katerega izmed jezikov. Tečajem jezikov je v plačljivem pomenu besede že praktično odklenkalo. To pomeni, da ljudje težimo bolj k uporabniški izkušnji in se tečaja jezika ne želimo udejstvovati znotraj skupinice, kjer bomo ponavljali en za drugim kot pokvarjena plošča, pač pa se želimo naučiti vsakodnevnih uporabnih fraz.

Tečaji jezikov, ki niso tečaji

Preprosto ni ga lepšega doživetja kot izkusiti na lastni koži lepoto tuje kulture in se na tak način lotiti učenje tujega jezika učenja tujega jezika. Vsekakor lahko združite oboje in si omislite tečaj tujega jezika v tujini z eno izmed odličnih slovenskih agencij, ki ponujajo tovrstna jezikovna potovanja. Tečaji jezikov v naravnem okolju bodo le podkrepili vaše znanje in pridobili boste na samozavestni komunikaciji v tujem jeziku. Namreč, le takšni tečaji jezikov ponudijo največ in to, kar potrebujete v tuje govoreči deželi.