8. maja 2015 v Sponzorji od admin

Hemoroidi so veliko bolj pogosti, kot mislimo. Gre za razširjene vene ob zadnjiku, poznamo notranje in zunanje hemoroide. Ta težava je najbolj pogosta pri ljudeh od 20. do 50. leta, pogostejši pa so pri moških, čeprav hemoroidi radi prizadenejo tudi ženske.

Območje zadnjika je na hosto prepleteno s krvnimi žilami, hemoroidi pa so v bistvu nekakšen preplet ven. Kot sem že rekel poznamo notranje in zunanje hemoroide, notranji so običajno manj zapleteni in boleči, kot zunanji, velikokrat pa ljudje sploh ne vedo, da jih imajo. Na srečo za odstranjevanje in zdravljenje hemoroidov obstaja kar nekaj zdravil, eno izmed njih je naprimer Detralex in razne kreme za zunanje hemoroide, te lahko precej ublažijo vaše stanje ali pa ga popolnoma odpravijo.

Najpogostejši vzrok za nastanek hemoroidov je pogosto sedenje in stalni pritisk na rektalno področje, saj s tem krvi preprečujemo normalen pretok. Najbolje bo, če boste poskrbeli, da do hemoroidov sploh ne bo prišlo. Poskrbite za redno odvajanje blata, zaužijte hrano z dovolj vlakninami ter spijte veliko tekočina. V primeru, da boste dalj časa sedeli pa poskrbite za to, da boste na vsake toliko časa vstali ter se sprehodili okoli.

Vsaka lekarna bo imela zdravila, ki jih lahko uporabite za samozdravljenje, če pa gre za hujšo obliko hemoroidov pa se posvetujte z osebnim zdravnikom, saj lahko v primeru prehude oblike te težave pride tudi do izreza hemoroidov. Če povzamemo članek, bo najbolje, če poskrbite za redno odvajanje in prehrano z dovolj vlakninami, zaužijete dovolj tekočine in se dovolj redno gibate, tako do hemoroidov sploh ne bo prišlo.