29. maja 2012 v Sponzorji od admin

Zlato je že vrsto let plemenita kovina. Zlato se v današnjih časih največkrat uporablja za izdelavo nakita (prstani, zapestnice, verižice in uhani), prav tako se uporablja v zobozdravstvu in pa v strojništvu, saj je zlato zelo dober prevodnik elektrike. Ljudje pa se vedno več odločajo za nakup investicijskega zlata, saj si z njim »delajo« zlate rezerve. Investicijsko zlato Edisongold vam omogoča, da svoj denar obdržite v primeru propada evra in pa tudi zato, ker investicijsko zlato nikoli ne bo izgubilo svoje vrednosti. Toda kaj vse spada pod investicijsko zlato? K temu zlatu štejemo več oblik zlata;
– zlate kovance (vendar morajo biti le-te skovani po letu 1800 in pa so morali biti oziroma so še plačilno sredstvo, v državi, v kateri so nastali)
– zlate palice
– zlate ploščice (ki so najbolj kupljeno investicijsko zlato)
– zlate

Nakup zlata se vam v današnjih časih zelo splača, sploh pa zaradi tega, ker zlato zadnje čase zelo narašča. Ker so zlate ploščice najbolj kupljeno investicijsko zlato, vam bomo povedali še nekaj o teh ploščicah. Takšne ploščice lahko kupite v vseh zlatarnah. Ponekod jih je potrebno naročiti. Pomembno je, da se pri nakupu zlata dobro pozanimate in poskusite pridobiti čim več podatkov. Ko se boste odločili za nakup investicijskega zlata, je pomembno, da ga pred nakupom dobro pregledate, saj ima poškodovana ploščica veliko manjšo odkupno vrednost. Ko zlato kupite, je pomembno, da shranite vse podatke (račun itd.) o nakupu zlata, prav tako pa je pomembno, da ploščico shranite na varno, kjer ne bo mogla dobiti nobene poškodbe, ki bi zmanjšale njeno vrednost.