27. februarja 2012 v Sponzorji od admin

Vse več gospodinjstev se odloča za nakup pomivalnega stroja, ki ima številne prednosti pred ročnim pomivanjem posode. Ne zgolj, da nam prihrani čas, temveč je pomivanje posode v pomivalnem stroju dobro tudi iz nekaterih drugih razlogov, ki so vsekakor še bolj pomembni od slednjega.

Pri ročnem pomivanju posode se namreč porabi precej več vode in električne energije, kot pri pranju v pomivalnem stroju. Verjetno se marsikomu zdi čudno, kako lahko gospodinjski pripomočki porabijo manj energije, kot ročno pomivanje, vendar je odgovor povsem enostaven. Namreč poraba je večja za samo segrevanje vode, ki jo potrebujemo pri ročnem pomivanju posode, medtem, ko je le-ta pri energijsko varčnemu pomivalnemu stroju lahko povsem minimalna oz. zmerna.

Poznamo dve vrsti pomivalnih strojev, in sicer lahko izbiramo ali prostostoječim ali vgradnim pomivalnem strojem. Med seboj se razlikujeta predvsem po načinu vgradnje, saj prostostoječi poomivalni stroj deluje kot samostojen element, medtem, ko so vgradni pomivalni stroji namenjeni čim boljši združitvi k ostalim kuhinjskim elementom.

Preden boste kupovali pomivalni stroj razmislite najprej o postavitvi ter izmerite koliko prostora imate na voljo zanj (dobijo se namreč v širini 46 in 60 cm). Če imate nekoliko večjo družino, potem preverite tudi njegovo zmogljivost pogrinjkov, ki naj bo v tem primeru kar se da velika. Preverite tudi, ali je izbrani pomivalni stroj energijsko varčen in bo porabim čim manj vode, saj ga boste v tem primeru verjetno uporabljali precej pogosto.

Poleg teh osnovnih značilnosti, je priporočljivo tudi, da razmislite, ali potrebujete še katero od dodatnih lastnosti, kot je AQUA STOP funkcija, ki bo varovala vaš dom proti izlitju vode.

Če mislite, da so večji bolj učinkoviti, vam Bosch pomivalni stroji predstavljajo novo linijo ActiveWater 45, ki v manjših pomivalnih strojih združujejo učinkovitost, kot tudi zmogljivost. Tudi Candy pomivalni stroji so vedno bolj priljubljeni med posamezniki, saj so cenovno precej ugodni, hkrati pa nam ponujajo tudi kvalitetne aparate.