22. novembra 2014 v Sponzorji od admin

Dober spanec je za otroke in odrasle zelo pomemben. Otroci naj bi spali od 8-10 ur dnevno odrasli pa od 6-8, vendar je veliko bolje, če spimo kvalitetnih 8 ur kot pa slabih 12 ur. Kvaliteta našega spanca je odvisna od precej dejavnikov, veliko vlogo pa igrajo vzmetnica, vzglavnik ter posteljnina.

Vzmetnica naj bo kompaktna, le tako lahko telesu zagotavlja potrebno oporo. Ko kupujete vzmetnico se lahko odločite za tisto z vzmetmi, ležišče polnjeno s spominsko peno, bambusovimi vlakni ali drugimi polnili. Vzglavnik kupite tak, kot vam najbolj ustreza, pomembno je, da nudi dobro oporo vratu in s tem posledično tudi hrbtenici.

Odeje so različne, obstaja pa veliko takih, ki so primerne tako za zimski kot tudi poletni čas. Običajno so izdelane iz dveh kosov in jih enostavno pripnemo eno na drugo. Pa smo prišli do naslova članka, za dober spanec je zelo pomembna tudi posteljnina.

Ko se odločate za posteljnino, se prvo odločite za material, nato pa zberite vzorce, ki so vam všeč. Najboljše posteljnine so izdelane iz naravnih materialov ter tako omogočajo pretok zraka in preprečujejo potenje med spanjem. Posteljnine so izdelane v glavnem iz treh vrst materiala in sicer bombaža, svile in pa mikrovlaken. Bombažne posteljnine so najbolj razširjene, saj so cenovno ugodne in kvalitetne. Prav tako imate isto izbiro pri otroških posteljninah, tudi te naj bodo čim bolj kvalitetne. Otroška posteljnina bo vašemu malčku najbolj ustrezala, če mu bo vizuelno všeč, otroške posteljnine z motivi različnih super junakov iz risank in filmov so tako kot nalašč za vašega malčka in s tako posteljnino tudi spanje ne bo več problem.

Do kvalitetne posteljnine boste najlažje prišli prek nakupa v spletni trgovini ali pa nakupa v specializiranih fizičnih trgovinah.