2. februarja 2012 v Sponzorji od admin

Odprava celulita je naporen in dolgotrajen proces, katerega se v svojem življenju loti velika večina žensk. Celulit je namreč tipična fizična ženska lastnost, mnogim pa, kljub njegovi naravnosti, predstavlja estetski problem. Njegova izrazitost s starostjo narašča, zato se je odprave celulita dobro lotiti čim prej.
Zagotovo poznate več vrst dragih krem in losjonov, ki naj bi zagotavljali odpravo celulita. Ti sicer lahko delno povečajo čvrstost vaše kože, uspešni pa so tudi zaradi masaže, s katero jih nanesete na prizadete dele telesa. A prav enako učinkovite pri odpravi celulita so tudi cenejše kreme, saj imajo dokaj podoben vplive na čvrstost vaše kože in popolnoma enak postopek nanosa.
Za odpravo celulita je najpomembnejša telesna vadba. Ker gre pri celulitu za nesimetrično razporejene maščobne celice, lahko le-te, kot vse druge maščobne celice, odpravimo le s fizično aktivnostjo in rekreacijo. To je tudi najbolj učinkovit način za odpravo celulita, saj nudi najboljše rezultate.
Pri odpravljanju celulita pa ne smeti pozabiti na vodo in prehrano. Priporočljivo je, da spijete vsaj 2 litra vode na dan, zaužiti pa morate tudi veliko sadja in zelenjave. V sadju in zelenjavi je prav tako veliko vode, vsebujejo pa tudi minerale in vitamine, ki pomembno prispevajo k večji čvrstosti vaše kože.