27. februarja 2015 v Sponzorji od admin

Samozavest je v našem življenju izredno pomembna, kdaj ste že videli nesamozavestnega uspešnega človeka. Pri samozavesti pa igra ogromno vlogo tudi samopodoba, a o tej temi malce kasneje.

Samozavest je zagotovo ena izmed bistvenih stvari v našem življenju, brez samozavesti pa lahko človeka opišemo kot cunjo. Če nismo samozavestni, si ne upamo tvegati, nimamo poguma in še marsikaj. Samozavest lahko pridobite na več načinov, vsekakor pa se boste sprva mogli dodobra spoznati sami s seboj. Svetujem vam, da na list papirja zapišete vaše želje in cilje za prihodnost, vsakič, ko se vam zdi, da vam ne gre, poglejte na ta papir in spomnili se boste zakaj se sploh trudite.

Svojo podobo pa začinite kazati tudi z govorico telesa in držo. Držite se pokončno in pogumno zagovarjate svoja stališča, seveda le v primeru, ko ste prepričani, da imate prav. Samozavesten človek je sposoben tudi priznati svojo napako in sprejeti popravke.

Bodite zmagovalec na vsakem koraku, to mišljenje pa si ponavljajte tudi sami pri sebi, a to ne pomeni, da se izogibajte drugim ljudem. Če potrebujete pomoč, prosite zanjo, prav tako pa jo tudi nudite drugim. Pri doseganju svojih ciljev bodite vztrajni in natančni. Za doseganje samozavesti vam bo lahko v pomoč tudi tečaj hipnoze ali pa kakšen poslovni coaching. Zgledujte se po poslovnežih, ti brez samozavesti nebi bili na mestih, kjer so sedaj. Vsekakor je samozavest stvar na kateri je potrebno delati.