7. aprila 2015 v Sponzorji od admin

Vsakdo izmed nas pozna delo televizijskih detektivov. Njihovo delo je polno akcije, napetih trenutkov, deklet in drugih dogodivščin, a pravo delo detektiva je vse prej kot to. Mogoče je najbolj poznan detektiv Sherlock Holmes, ali pa kdo drug iz televizijskih serij, a dejstvo je, da pravo detektivsko delo ni niti malo podobno tistim, ki ga vidite na televiziji. Detektivska dejavnost obsega predvsem zbiranje, obdelavo in posredovanje podatkov ter informacij o osebah ali podjetjih.

Zasebni detektiv tako s pomočjo različnih pripomočkov o določeni osebi zbira podatke na različne načine, seveda pa mora detektiv pri tem upoštevati svoje pristojnosti. Detektivska agencija vam lahko pomaga pri kontroli bolniške odsotnosti, preizkusu alkoholiziranosti, kontroli potnih stroškov, notranjih kontrolah, spoštovanju konkurenčnih klavzul, vročanju pisemskih in drugih pošiljk, zbiranju informacij o dolžnikih in njihovem premoženju, varnostnem svetovanju in še marsikaj.

Detektivi za svoje delo ne uporabljajo orožja ali drugih pripomočkov, kot ste morda navajeni iz filmov. Za svoje delo uporabljajo predvsem možgane, modrost in pa izkušnje. Zasledujejo osebe, fotografirajo, v nekaterih primerih tudi prisluškujejo, kot pa sem že omenil, vse to in še več počnejo v taki meri, kot je zakonsko dovoljeno. Če imate kakršnakoli vprašanja povezana z detektivskim delom in storitvami detektiva, se obrnite na katero izmed detektivskih agencij in zasebnih detektivov., saj vam bodo ti kar najbolje povedali, kaj detektiv sme in kaj ne. Cene detektivskih storitev se med seboj precej razlikujejo, naprimer ura zasledovanja bo cenejša kot pa naprimer nastavljanje pasti ali kaj podobnega. Običajno vas bo ura detektivskega dela stala od 50-70€, razen če gre za kakšno res zapleteno stvar.