16. januarja 2012 v Sponzorji od admin

Znano je, da so Kanarski otoki zelo primerni za šport in rekreacijo, saj premorejo skozi vso leto zelo ugodno klimo. Posebej so priljubljeni v zimskem času saj omogočajo dobre treninge kolesarjem, tekačem, plavalcem, plezalcem in še bi lahko naštevali. Posebej pozimi privabijo otoki tudi veliko evropskih surferjev in potapljačev. Kanarske otoke sestavlja več majših otokov, ki spadajo pod Španijo. Večji otoki so Tenerife, Gran Canaria in Fuerteventura. Najbolj priljubljen med športniki je Tenerife, ki z svojim razgibanim reliefom ponudi ogromno možnosti za preživljanje aktivnih počitnic.

Vsako leto se na Tenerife odpravi veliko plezalcev iz celotnega sveta. Predvsem je Tenerife odlična izbira za tiste, ki ne marajo zime. Največ opremljenih plezališč se nahaja v okolici mesteca Arico, poznavalci pravijo, da se tam nahajo različni sektorji in več kot 500 smeri različnih težavnostnih stopenj. Za vsa plezališča je znano, da premorejo zelo dobro in kompaktno skalo. Veliko je tudi balvanov, ki ponudijo številne balvanske probleme in so zelo primerni za plezalni trening. Plezališča se nahajajo v kanjonu Abajo kjer veliko plezalcev postavi tudi svoje šotore.

Najvišji vrh otoka je ognjenik Pico del Teide (3718 m), ki spada pod nacionalni park Teide in se je na njega mogoče samostojno povzpeti. Tenerife je obdan s pol-puščavsko pokrajino in premore številne lepo urejene ter asfaltirane cestne povezave, ki so pravi raj za vse gorske in cestne kolesarje. Vsako zimo se na Tenerife preseli veliko število kolesarskih ekip in prav tako ogromno amaterskih kolesarskih navdušencev. V času, ko pri nas prevladujeta mraz in sneg so Kanarski otoki pravi raj za kolesarjenje. Dobre cestne povezave in poti pa izkoristijo tudi maratonci ter triatlonci. Slednji so nad Tenerifi še posebej navdušeni saj ponujajo odlične možnosti tako za tek kot tudi plavanje in kolesarjenje.

Včasih je veljalo, da so Kanarski otoki dostopni samo tistim z najdebelejšimi denarnicami vendar že dolgo ni več tako. Povratne letalske karte je možno urediti že za zelo nizko ceno, prav tako pa za spanje v privatnih apartmajih ne boste odšteli veliko. Priporočamo tudi najem avtomobila saj boste tako brez težav prečesali celoten otok in obiskali njegove nejlepše dele. Turistične agencije ponujajo tudi ogormno aranžmajev in, če se odločite za last minute Kanarski otoki potovanje boste za nekaj sto evrov dobili letalski prevoz, hotel in še polpenzion. Obisk priporočamo vsem športnim navdušencem, ki ne marate zime in iščete v teh mrzlih dnev primeren kraj za svoje treninge.