31. julija 2013 v Sponzorji od admin

Danes z novimi metodami in načini za vedeževanje se uporabljajo različne karte.
Na voljo je velika izbira Tarot kart. Različno so slikovno obdelane, zato si vedeževalec izbere tiste, ki mu najbolj ustrezajo. Te karte imajo 78 kart , ki so razdeljene na malo in veliko arkano. 22 kart sestavljajo veliko arkano in opisujejo dvaindvajset arhetipov, ki izhajajo iz nezavedne poti. Malo arkano pa sestavlja 56 kart in so razdeljene na štiri skupine pa štirinajst kart.

Simboli male arkane Tarot kart.

Palice, ki simbolizirajo ogenj. Predstavljajo vitalnost, energijo in duh.
Novci simbolizirajo zemljo. Predstavljajo telo in vse kar je materialno.
Meči simbolizirajo zrak in predstavljajo razum in racionalnost.
Kelihi simbolizirajo vodo. Kažejo pa čustvenost.
Tarot karte se uporablja za vedeževanje, meditacijo in tudi za poglabljanje vase.

Vedeževanje lahko poteka tudi s pomočjo igralnih kart. Imamo dvainpetdeset kart štirih barv. Vsaka barva ima trinajst kart.
Kara predstavlja srečo in napredek.
Križ nam razodeva materialno in finančno področje.
Pik so karte, ki kažejo probleme, finančno in poslovno področje.
Srce so pa čustva. Kvalitetna spletna stran z veliko informacijami na to temo je zagotovo: www.supervedezevanje.com

Nekoč so bile zelo iskane Ciganske karte.Te karte se ni nikoli uporabljalo za igro kot se uporablja Tarot in igralske karte. Ciganske karte se uporablja samo za vedeževanje. Vedeževalci jih imajo zelo radi, ker so slikovno, simbolno zelo enostavne. V vsaki karti je jasno pokazano določeno področje življenja. Primerne so tudi za začetnike, za vedeževalce, ki imajo zelo malo izkušenj. Ker so tako enostavne so zelo popularne. Zelo hitro se pride do odgovora in praktično se ne mora napačno interpretirati slikovne podobe. Pomembna je intuicija, zato mora biti med vedeževanjem sproščeno vzdušje, biti mora umirjeno. Prostor za vedeževanje mora biti skrbno izbran, v prostoru se morata oba dobro počutiti. Vsa pozornost mora biti usmerjena v karte. Karte so razdeljene na:
• karte z dobrim vplovom in
• karte s slabim vplivom.
So pa tudi nevtralne karte in njihov pomen razberemo s pomočjo kart v njihovi neposredni bližini. Dobre karte prinašajo napredek, srečo, veselje, denar, ljubezen, skratke dobro obdobje. Slabe karte nam kažejo na žalost, bolezen, nesrečo, izgubo,… Skratka kažejo nam, da bomo imeli slabo obdobje. Na tako obdobje se je potrebno pripraviti in lažje ga bomo premagali.