24. januarja 2012 v Sponzorji od admin

Poznamo več vrst garažnih vrat, ki jih glede na način odpiranja in zapiranja delimo na krilna, drsna ali dvižna garažna vrata. Vsa ta garažna vrata si lahko ogledate tudi na spletu.

  • Krilna garažna vrata so najpogosteje dvokrilna. To so običajna garažna vrata, ki so se v največji meri uporabljale kakšno desetletje nazaj. Dandanes ta vrsta garažnih vrat ni več najbolj priljubljena, je pa ena izmed najcenejših.
  • Drsna garažna vrata so vrata, ki se odpirajo in zapirajo z drsenjem. Pri te vrsti garažnih vrat je največji problem ta, da moramo imeti dovolj prostora, da se celotna vrata lahko umaknejo izpred vhoda, no vsaj tako je bilo včasih. Danes se drsna vrata večinoma zapirajo, tako da se pri drsenju zlagajo v harmoniko, zaradi tega pa ne rabite več veliko prostora za odpiranje.
  • Dvižna garažna vrata delimo na rolo in sekcijska garažna vrata. Obe vrsti se odpirata in zapirata horizontalno, razlika pa je v tem, da se rolo vrata z navijanjem pospravijo v kaseto, sekcijska garažna vrata pa se pospravijo pod strop.