5. aprila 2013 v Sponzorji od admin

Mladi sir je rahlo soljen mlečni izdelek, ki ima svež, bogat okus in pa tudi prijetno mehko strukturo. Gre za izdelek, ki je vsestranski, saj lahko mladi sir uporabljate samostojno ali pa v kombinaciji s solato, svežo zelenjavo ter kot prilogo k pečenim jedem in si tako privoščite okusen obrok. Mladi sir lahko kombinirate na številne načine, zato boste zagotovo odkrili svojo najljubšo kombinacijo hrane z mladim sirom. Kmetija Pustotnik vam ponuja mladi sir iz kravjega, kozjega ali pa ovčjega mleka. Ravno to dejstvo, da kmetija Pustotnik uporablja pri svojem delu kravje, kozje in ovčje mleko pa kmetijo uvršča v sam vrh sirarn v osrednji Evropi.

Še en mlečni izdelek, ki bi se moral znajti v vsakem hladilniku pa je tudi kislo mleko. Kislo mleko, ki je pridobljeno iz polnomastnega kravjega mleka, namreč predstavlja enega najbolj tradicionalnih mlečnih izdelkov. Gre za mlečni izdelek, ki ga kmetija Pustotnik še danes prideluje na povsem naraven način. Ker pa se kislo mleko ponaša z visoko vsebnostjo mlečnokislinskih snovi pa deluje na telo tudi kot probiotično živilo. Kislo mleko je torej tudi dober zaveznik pri hujšanju, predvsem zato, ker vsebuje veliko beljakovin, ki poskrbijo za občutek sitosti.

Kje torej kupiti kislo mleko in mladi sir bogatega okusa, pridelana na naraven način? Pravi naslov je zagotovo kmetija Pustotnik. Najbolje, da si kar sami ogledate spletno stran omenjene kmetije in preverite široko ter pestro ponudbo mlečnih izdelkov. Kmetija Pustotnik vam namreč ponuja več kot sedemdeset različnih mlečnih izdelkov, zato boste zagotovo našli tudi nekaj za vaš okus.