20. avgusta 2015 v Sponzorji od admin

Obstaja veliko raznovrstnih tipov vin, prav tako pa velja, da se vsa ne uživajo iz enakih kozarcev. Zagotovo ne boste veliko manj uživali, če rdeče vino pijete iz kozarca za belo ali obratno. Ampak ste se že kdaj vprašali, zakaj obstaja razlika med kozarci za rdeče in belo vino? Oblika kozarca vpliva na zaznavanje okusa, saj preko vonja vpliva na okus. Prav tako različne oblike kozarcev usmerijo tekočino na različne dele jezika, na katerih najbolje zaznamo pravo aromo. Vemo namreč, da so določena vina kisla, nekatera so sladka ali vsebujejo malo grenke komponente, teh razlik pa ne zaznavamo po vsej površini jezika enako.

Kakšna je razlika med kozarci za belo in rdeče vino?
Kozarci za belo vino so v osnovi nižji in imajo manjšo prostornino od tistih za rdeče vino. Ne le to, proizvajalci kozarcev celo izdelujejo različne tipe kozarcev za vsako vrsto vina posebej. Tako se na primer razlikujejo kozarci za Chardonnay in Sauvignon. Prav tako pa obstajajo še druge oblike kozarcev za belo vino. Velja, da jih je toliko, kolikor je različnih sort grozdja. Na našem trgu je možnost izbire kozarcev zelo velika. Odločamo se po raznovrstnih značilnostih, vendar pa za popolno doživetje potrebujemo kozarce, ki ponujajo kar največ.

Pravi kozarci za pravi užitek
Predstavljamo vam kozarce za belo vino znamke Leonardo. 150 letna tradicija te nemške znamke ponuja kvaliteto po vsakomur dostopni ceni. Znani so po vsej evropi in veljajo za vodilne na področju ustvarjanja enkratnih izdelkov iz stekla. Vsi njihovi izdelki so narejeni v sodelovanju z znanimi oblikovalci z namenom skladanja z modernim življenjskim stilom. Kozarci za belo vino znamke Leonardo so primerni za vsako gospodinjstvo. Odporni so na udarce, kristalno čisti, možno pa jih je prati v pomivalnem stroju. Proizvajalec zagotavlja čisti zven svojih kozarcev ter ponuja tudi možnost gravure po vaših željah. Kozarci so unikatni, saj je večina narejenih ročno. V njihovi odlični ponudbi lahko vsak izbere primeren izdelek zase ali za svoje najdražje.