8. novembra 2014 v Sponzorji od admin

Laserski tiskalniki so postali že zelo pogosti, zaradi hitrosti ter kvalitete tiskanja. Laserski tiskalniki se zelo dobro odrežejo pri črno-belem tiskanju, barvno tiskanje pa je pri teh tiskalnikih malo slabši.

Za tiskanje ti tiskalniki namesto kartuš v običajnih, uporabljajo tonerje. Tonerji vsebujejo barvo v prahu, tiskalnik pa ta prah zapeče na papir. Vsak tiskalnik ima za svoje produkte tudi svoje tonerje, vsaka znamka proizvaja svoje tonerje, menjava med njimi pa ni mogoča. Nakup tonerjev je mogoč prek spleta, tam bo nakup tudi najhitrejši. Kupite lahko povsem nove tonerje, ki so malce dražji, na voljo pa so vam tudi obnovljeni tonerji. Nekateri se polnjenja tonerjev lotevajo tudi sami, vendar vam tega ne priporočam saj bo v primeru, da tonerja ne boste napolnili pravilno barva odletela po okolici. Če boste tonerje naročili preko spleta, si oglejte še načine dostave in plačila.

Pa namenimo nekaj besed še temu, kako laserski tiskalniki sploh delujejo. Prah, ki ga tonerji vsebujejo ima pozitiven naboj, kovinski valj na robu tiskalnika pa ima pozitiven naboj. Pozitivno nabiti delci se privlačijo z negativnimi, tako pa ta valj tudi nanaša barvo na papir. Barva pa se na papir zapeče s pomočjo laserja

Ko se odločate za nakup tiskalnika, vam svetujem, da se odločite med katero od bolj znanih znamk kot so Canon,HP, Epson, Xerox, Samsung in podobni. Te znamke sodijo med bolj kvalitetne, njihov sloves pa je upravičen. Cene kartuš so do neke mere odvisne od proizvajalca od neke mere pa tudi od trgovca. Pred nakupom se pozanimajte tudi o ceni kartuše za tiskalnik, ki ga imate namen kupiti.