6. januarja 2015 v Sponzorji od admin

V današnjem članku bomo govorili o različnih tipih oken. Najbolj pogosta na trgu so lesena in pa PVC okna. Predvsem v zadnjem času postajajo PVC okna veliko bolj popularna zahvaljujoč nizkim cenam in pa seveda kvalitetnim oknom. Dolgo časa so ljudje prisegali samo na les in lesene produkte in to z razlogom, les ima veliko pozitivnih lastnosti, ki se izkažejo tudi pri oknih. Lesena okna se ne zvijajo, zagotavljajo pa tudi veliko mero toplotne izolacije, kar je pri oknih zelo pomembno.

Les je zelo enostaven za oblikovanje in tudi precej lahek, kar dodobra olajša vgradnjo oken ali kateregakoli drugega izdelka iz lesa. Mogoče je edina slaba lastnost lesa ta, da ga je potrebno vzdrževati. Pa pri lesenih oknih to sploh ni tak problem, saj so okna potrebna obnove na zelo dolgo časa, okvir pa imate prebarvan dokaj hitro. Druga alternativa pa so okna izdelana iz PVC-ja. Gre za polivinil klorid ali po domače »plastiko«, vendar naj vas izraz ne zavede saj gre za kvalitetne produkte.

PVC okna odlikuje nizka cena a dobra kvaliteta, nizka cena je predvsem posledica nizke cene plastike na trgu, a ta ob dobri obdelavi še kako upraviči svoj sloves. Okna iz PVC-ja lahko kupite v različnih barvah, oblikah in  velikostih. Sam material se ne poseda in krivi, vzdrževanje pa ni potrebno. Vse kar je potrebno pri PVC oknih je le to, da jih občasno obrišete saj se na njih tako kot na vseh stvareh nabira prah. Oba tipa oken sta tudi dovolj odporna na ogenj, da zagotavljata dobršno mero varnosti.

Kakorkoli že, oba tipa oken sta kvalitetna, na trgu pa sta najbolj pogosta. Cene so nizke, tako da pred nakupom pretehtajte razloge za nakup in se odločite za tista okna, ki so vam ljubša.