11. julija 2014 v Sponzorji od admin

Če to berete verjetno postavljate ali pa prenavljate ograjo. Na razpolago imate več različnih ograj, za katere se lahko odločite. Lahko se odločite za železno, leseno, inox ograjo ali pa mešanico omenjenih materialov. Ograje so lahko izdelane tudi iz kombinacije več materialov, najpogosteje pa se pojavljajo omenjene tri.

Vsak tip ograje ima svoje prednosti in slabosti. Veliko ljudi se odloča za lesene ograje, les je naraven material in ljudem daje občutek »topline«. Lesene ograje so primerne predvsem za  notranje prostore, potrebnega pa je veliko vzdrževanja. Les je material, ki ni ravno odporen na vremenske pogoje, napadejo pa ga lahko tudi škodljivci. Pri lesenih ograjah je potrebno tudi pogosto brušenje in barvanje lesa. Teh težav pri inoxu nimate. Tudi železne ograje je potrebno vzdrževati, saj je material zelo koroziven in ga lahko napade rja. Železo je tudi zelo težek material, prevažanje in montaža s tem krepko pridobita na ceni.

Od vseh treh materialov je za ograje najbolj primeren inox, z drugimi besedami tudi nerjaveče jeklo. Kot vam že ime pove je material nerjaveč. Inox je primeren tako za notranje kot zunanje ograje, trije postopki končne obdelave pa vam dajo možnost izbire, lahko izberete poliran, brušen ali pa kombinacijo obeh končnih izgledov. Za notranje ograje se veliko uporablja kombinacija nerjavečega jekla ter stekla ali lesa. Veliko oblikovnih možnosti vam daje ogromno izbire pri oblikovanju notranjih ali zunanjih ograj. Vzdrževanja materiala praktično ni, vse kar je potrebno, je občasno čiščenje z vlažno krpo. Zaradi lahke teže materiala je enostavna tudi namestitev ograje, to pa se pozna pri ceni. Izgled materiala daje hiši ali stanovanju tudi bolj luksuzen videz. Če se odločate za ograjo vam svetujem izbiro enega izmed zgoraj omenjenih materialov, kvalitetno izdelana ograja vam bo prinašala nasmeh še dolgo časa.