23. decembra 2014 v Sponzorji od admin

Fizioterapija je ena izmed medicinskih ved. Njena glavna naloga je ta, da bolnikom s pomočjo fizioterapije poizkušamo vrniti prvotno gibljivost uda po poškodbi ali starostnih spremembah. Z fizioterapijo se je v določenem trenutku življenja srečal že skoraj vsak izmed nas, večina po raznih poškodbah. Običajno se takoj, ko je poškodba zaceljena prične tudi fizioterapija, saj bi drugače prišlo do omejenega gibanja uda. Vaje lahko načeloma izvajate sami po navodilih zdravnika, še vseeno pa vam fizioterapijo zelo priporočam, saj se lahko ob nepravilnem izvajanju vaj pojavijo tudi naknadne poškodbe.

Fizioterapija pa ni primerna samo za bolnike, ki okrevajo po poškodbah temveč tudi za starejše ljudi. S starostjo nam peša gibljivost in storilnost, fizioterapevti pa nam lahko s pravo pomočjo povečajo našo gibljivost. Gibljivost je zelo pomembna in igra veliko vlogo v vsakdanjem življenju. Običajno za fizioterapijo dobite napotnico osebnega zdravnika, lahko pa se odločite tudi za fizioterapijo na domu. Na žalost v Slovenskem zdravstvenem sistemu napotnice za fizioterapijo na domu ne obstajajo, tako da so vsi tipi take fizioterapije samoplačniški. Cene so različne gibljejo pa se okoli 50€ na uro fizioterapije, v to ceno je običajno všteto tudi gorivo za prevoz do bolnika.

Večina ponudnikov fizioterapije ima svoje spletne strani, na katerih si lahko ogledate vse storitve, ki jih nudijo. Fizioterapija Ljubljana ali z drugo besedo podjetje Therapia je podjetje, ki ima v tej veji medicine že dolge korenine. Po ugodnih cenah nudijo široko paleto storitev s tega področja, oglejte si njihovo spletno stran, na njej boste našli veliko uporabnih nasvetov in člankov iz katerih boste izvedeli marsikaj novega.