2. oktobra 2014 v Sponzorji od admin

Vas zanima kaj je osebni stečaj? Osebni stečaj fizične osebe je stečajni postopek, pri katerem fizična oseba poizkuša poplačati vse svoje upnike v enakih deležih ter po vseh svojih zmožnostih. Čeprav na spletu obstaja mnogo podatkov o tej vrsti stečaja, mnogo zapisov na forumih in še kaj, lahko rečem, da je veliko teh napačnih. Preden se odločite za postopek osebnega stečaja, vam svetujem posvet s strokovnjakom in pravno pomoč.

Če ste socialno ogroženi lahko do pravne pomoči pridete tudi brezplačno, seveda le v primeru, če pravne pomoči res niste zmožni plačati. Oseba, ki je upravičena do brezplačne pravne pomoči lahko to izkoristi za celotno ali pa le delno kritje stroškov, te založi država.

Sam postopek traja od 2 pa do 5 let, če pa je sklep sprejet, se ustavijo vsi rubeži in izvržbe, vaše premoženje pa zapade v stečajno maso. V stečajno maso gre samo vaše premoženje, ne pa tudi premoženje vaše družine in družinskih članov.

Za začetek postopka boste potrebovali osebni stečaj obrazec in kopijo osebne izkaznice, davčno številko, celoten in podroben seznam premoženja, seznam upnikov in izvržb in kopijo TRR prometa.

Cena osebnega stečaja je 150€, ceno postopka pa vam primeru finančnih nezmožnosti krije tudi država. Več o tem si lahko preberete na različnih spletnih straneh, ki to storitev ponujajo, tam boste našli največ informacij. Za dodatna vprašanja, pa najbolje, da navežete stik s ponudniki teh storitev in izveste vse kar vas zanima.