15. maja 2012 v Sponzorji od admin

Danes ima običajen uporabnik na voljo že več sto različnih televizijskih programov in prav zaradi tega je napovednik izjemno pomemben, saj si ne moremo zapomniti za vsak program, kaj bo na sporedu zvečer oz. takrat, ko bomo imeli čas za ogled filma, serij itd. Žal pa napovednik ni dostopen za vsak program, vsaj takšen tv napovednik ne, ki ga lahko spremljate na teletekstu določenega televizijskega programa in v takšnih primerih je potrebno poiskati neko alternativo, torej napovednik iz nekega drugega vira.

Med najbolj priljubljene sodi internetni napovednik in napovednik, ki je objavljen v različnih časopisih. Predvsem časopisni tv spored je večinoma omejen le na nekaj slovenskih programov, saj je prostor v časopisu omejen in ni smiselno, da bi bil objavljen tv napovednik vseh programov, ki jih ima nekdo na svoji kabelski televiziji ali kakšni podobni rešitvi.

Tv spored oz. napovednik sporeda na internetu je precej bolj praktičen in tudi iskanje je običajno precej lažje in hitrejše kot brskanje po nepreglednih časopisih. Tudi dostop do vseh tovrstnih podatkov je na internetu skoraj vedno brezplačen, pri časopisu pa prav gotovo nastane nek strošek, saj so skoraj vsi časopisi, ki nudijo napovedi televizijskega sporeda, plačljivi.

Nekateri televizijski programi pa znotraj teleteksta nudijo napoved tudi za druge programe. Tipičen primer je napovednik Pop tv in napovednik Kanal A. Napovednik Pop tv je dostopen tudi preko programa Kanal A in napovednik Kanal A je dostopen na Pop tv. Tako kot napovednik Kanal A in napovednik Pop tv se lahko združijo napovedi tudi pri kakšnih drugih programih, a skoraj vedno je v ozadju takšnega sodelovanja še kaj več, npr. enak lastnik obeh programov, kot je to v primeru Pop tv-ja in Kanala A.

Žal pa vas noben napovednik ne bo opomnil na to, da se približuje vaša priljubljena oddaja, film, serija ali športni dogodek. Zato morate sami poskrbeti, da se s pomočjo napovednika pridobljene podatke ustrezno koristi. Nastavite si lahko opomnik v vašem telefonu, boljše televizije pa bodo prav tako omogočale takšne funkcije, da ne zamudite ničesar več.