7. avgusta 2012 v Sponzorji od admin

Otroci rastejo izredno hitro in prav tako to velja za njihove noge. Otroški čevlji so tako izdelek, ki ga vaš otrok ne bo uporabljal prav dolgo, saj bo slej kot prej njegova noga narasla za eno številko ali še več. Prav zaradi tega naj vas pri nakupu ne zanima toliko vzdržljivost otroških čevljev kot sama kvaliteta ter udobje, saj prav gotovo ne želite, da bi otroški čevlji vašega otroka žulili in mu povzročali bolečine.

Žal pa samo otroški čevlji ne bodo dovolj in tisti, ki ste starši že nekaj časa, se tega prav gotovo že dobro zavedate. Vaš otrok bo namreč potreboval kar nekaj različnih čevljev, škornjev in druge obutve, saj ima vsak letni čas svoja presenečenja in svoje vremenske pogoje. Nikar ne kupujte otroške obutve za več mesecev vnaprej, saj je nemogoče predvideti, kako velika bo noga vašega otroka čez nekaj mesecev ali še dlje v prihodnosti.

Ena izmed bolj pomembnih stvari so tudi otroški copati. Otroški copati so tista obutev v kateri bo vaš otrok preživel največ časa, zato jim je potrebno nameniti največ pozornosti. Večinoma potrebujemo vsaj dva para copatk, če vaš otrok obiskuje otroški vrtec, sicer bo dovolj le en par, ki pa ga bo verjetno hitro uničil oz. obrabil.

Pomembno je tudi to, da otroku pravilno izmerimo velikost noge, saj bomo le tako lahko kupili obutev primerne velikosti. K sreči imajo pripomoček za to v vsaki boljši prodajalni, kjer prodajajo tudi otroško obutev, tako da lahko vašemu otroku velikost noge izmerite sami ali pa vam pri tem pomaga prodajalec.