20. maja 2015 v Sponzorji od admin

Ponudba navadnih in spletnih trgovin je zelo raznolika. Danes najdemo na policah in na spletnih straneh najrazličnejše modele obutve za otroke. Tam se znajdejo tudi otroški sandali vseh barv in oblik. So odlična poletna obutev, saj so zračni in primerni za hojo po travi, asfaltu, ob morju, na obali, po plaži, … Najdemo pa tudi takšne, ki se prilegajo lepšim oblačilom in jih otroci lahko obujejo na najrazličnejše prireditve, poroke in ostale slovesnosti.
Včasih nas lahko nakupovanje zavede, zato moramo, preden se odpravimo po nakupih razmisliti, kaj vse naš otrok zares potrebuje. Treba je paziti, da ne kupujemo oblačil in obutve, ki so nam sicer všeč, vendar so v vsakdanjem življenju povsem nepraktični. Sandali so obutev, ki jo otrok potrebuje v svoji omari, saj so najprimernejši za tople dni. Poletna otroška garderoba vključuje tudi različna pokrivala in lahkotne majice. Klobuki in kape morajo biti tanki, otrok naj jih nosti takrat, ko sije sonce, saj nudijo odlično zaščito. Otroški sandali so najboljša poletna obutev, še posebej tisti, katerih trakovi se lahko natančno nastavijo na nogah otroka. Ne pozabite pa, da lahko poletna nevihta ohladi ozračje, zato imejte vedno s seboj zaprto obutev ali škornje, ki bodo prerečili poplavo v čevljih.

Premajhni sandali se raztegnejo z različnimi triki

Ker otroška nogica hitro raste, so sandali kmalu premajhni. Obstaja nekaj trikov, kako razširiti obutev. Preozke čevlje lahko recimo reši krompir. Treba ga je poiskati v velikosti, ki bo ustrezala širini obutve in ga olupiti. V čevlju ga pustite čez noč in presenečeni boste, kako bo njegov sok zmehčal trde robove. Učinkoval bo tako pri usnju, kot tudi semišu in umetnih materialih. Ste že slišali za trik s plastičnimi vrečkami, ki vsebujejo vodo? Vrečka mora ustrezati velikosti obutve, zato bo najbolje, da vrečko napolnite, ko je ta že položena v čevelj. V izogib poplavi raje uporabite dve ali tri plastične vrečke. Ko se vrečka popolnoma prilagaja obutvi in jo razteza, jo skupaj s čevljem postavite v zamrzovalnik. Tam jih pustite en dan. Postopek ponavljajte, dokler otroški sandali ali druga obutev ne bodo dovolj raztegnjeni.