12. septembra 2012 v Sponzorji od admin

Potovanja z letalom so zaradi ponudb v zadnjem hipu ter zaradi nizkocenovnih prevoznikov tudi pri nas vse bolj pogosta in zadnje so odločajo tudi družine. Pri tem pa se pogosto pojavi vprašanje, kako na pot z letalom vplivajo otroški vozički.
Pravzaprav je »protokol« povsem enostaven. Otroški vozički se pri prijavi za let ne oddajo s klasično prtljago, saj spadajo med tiste potrebščine, ki jih odnesemo s sabo na krov. To pomeni, da dobijo otroški vozički identifikacijsko črtno kodo, vendar pa jih starši lahko uporabljajo tudi na letališči in pripeljejo otroke vse do vrat v letalo – in tako postane njihovo potovanje precej bolj praktično.
Otroka je seveda potrebno vzeti iz vozička pri varnostnem preverjanju potnikov in prtljage. Zložljivi otroški vozički gredo takrat na tekoči trak skupaj z ostalimi stvarmi, ki jih želijo potniki nesti na krov, vendar gre zgolj za razdaljo nekaj metrov, tako da s tem ni težav. Nato je vozičku ponovno odprta pot vse do vstopa v letalo. Tam boste otroka vzeli v naročje in ga nesli do sedeža, voziček pa boste prepustili osebju. Ob pristanku in izkrcanju pa vam bodo voziček ob izhodu iz letala ponovno vrnili.
Potovanje z vozičkom naj vas torej nikar ne skrbi. Kvečnjemu boste imeli zaradi njega še prednost – otroški vozički imajo pri vkrcanju na letalo namreč prednost.