6. maja 2015 v Sponzorji od admin

Torej, če smo srečnež in imamo nepremičnino odveč, bomo zagotovo lahko rešili kakšen finančni problem, napolnili svoje žepe, ali pa jo preprosto pustili prazno. Toda, če jo lahko izkoristimo nima smisla je puščati prazne in bomo zato razmislili o oddaji, kajne? Ali pa prodaji? Vsaka od teh dveh možnosti ima prednosti.

Namreč, če lastimo nepremičnino ali nepremičnine in jih oddajamo bomo vsak mesec prejeli določen znesek od najemnika. Oziroma seveda po dogovoru, na tri mesece, letna najemnina, itd. Kakor se dogovorimo. Kljub vsemu je nepremičnina naša last, nekomu verjetno pomagamo tako, da mu oddajamo, sami pa imamo reden dohodek.

V kolikor je nepremičnina za nas samo breme ali pa želimo takojšen določen znesek denarja, pa se bomo seveda odločili za prodajo. Prednost prodaje nepremičnine je ta, da bomo celotno vsoto prejeli v enkratnem znesku (ali po dogovoru), tako da če načrtujemo nakup nečesa večjega, je odlična priložnost prodaja nepremičnine. S prodajo bomo zaslužili in poravnali kar jemorebiti odprtega. Je pa res in seveda slabost vsega, da ni nujno, da bomo denar prejeli takoj oziroma bomo nepremičnino prodali hitro. Odvisno je tudi od cene, lokacije in drugih dejavnikov. In, če so ti primerni, obstaja verjetnost, da bomo prodali hitro, v obratnem primeru, pa ne. Ali pač. Čisto odvisno pravzaprav od vsega. Pod ceno seveda ne bomo želeli iti, čeprav so nepremičnine v današnjem času kar izgubile svojo vrednost, vendar smo tudi običajno čustveno vezani, tudi če nismo, poznamo približno ali natančno vrednost (v kolikor smo pripeljali cenilca) in je ne bi želeli prodati za manj, kar je seveda popolnoma razumljivo. Ker nepremičnine niso nekaj, kar bi kupovali ali prodajali vsakodnevno, razen če nismo kakšen zaposlen posrednik pri nepremičninski agenciji, bomo za to želeli zase potegniti najboljše. Ali je to oddaja ali prodaja pa je odvisno tudi od naših potreb nepremičnin.