15. septembra 2014 v Sponzorji od admin

Bližajo se jesenski in zimski meseci, ter s tem veliko večja možnost za nastanek raznoraznih bolezni.  Večina bolezenskih obolenj se prenaša kapljično, to pomeni, da se jim najlažje izognemo z rednim in temeljitim umivanjem rok.

Večina izmed nas si roke umiva premalokrat, izsledki znanstvenikov pa so po zadnjih raziskavah pokazali, da se kar 70% vseh nadležnih okužb prenaša prek stika rok. Večkrat na dan prijemamo za predmete, ki so na prvi pogled čisti, a so v resnici vse prej kot to, v mislih imam računalniške tipkovnice, kljuke za roke, itd.

Z nadležnimi bakterijami se lahko okužimo že če se samo dotikamo področja okoli ust ali pa oči, te mikrobe pa lahko prenesemo tudi na druge predmete. Dejstvo je, da si rok ne umivamo dovolj pogosto in temeljito. Še posebej temeljito naj bi si roke umili pred in potem, ko smo imeli opravka z hrano, po uporabi stranišč, po kašljanju in kihanju, po rokovanju z živalmi ter po stiku z bolniki. Seveda pa naj bi si roke umili tudi po marsikaterem drugem opravilu, za umivanje rok večkrat na dan je najbolj izvrstno kvalitetno milo za roke. Vendar morate biti pri umivanju tok z milom biti še posebej pozorni, temeljito očistite predel pod nohti ter med prsti, roke pa splaknite s toplo vodo.

Umivanje rok pa s površja kože ne odstrani vseh mikrobov, za ta namen potrebujete razkužilo za roke. Razkuževanje rok je še posebej primerno po opravilih, ki sem jih naštel zgoraj ter na delovnem mestu, kjer imate opravka z veliko ljudmi. Razkužilo za roke in razkuževanje rok lahko učinkovito zaščiti vas prav tako pa tudi ljudi okoli vas.

Razkužilo za roke se praviloma nanaša na suhe roke, saj če so te vlažne se zmanjša učinkovitost razkuževanja. Z rednim in temeljitim umivanjem ter razkuževanjem rok si lahko prihranite marsikatero nevšečnost v povezavi z boleznimi in bakterijskimi okužbami.