10. septembra 2012 v Sponzorji od admin

Spletno gostovanje je storitev, ki jo spletni ponudniki izvajajo zato, da se spletne strani njihovih strank pojavljajo na svetovnem spletu. Spletno gostovanje dejansko pomeni, da spletni gostitelji (podjetja, ki opravljajo to storitev) svojim strankam nudijo prostor na spletnem strežniku. Ločimo različne vrste spletnega gostovanja. Ena izmed delitev je delitev spletnega gostovanja na brezplačno gostovanje in na plačljivo gostovanje, katerega pakete lahko najdete tu. Kakšna pa je razlika med tema dvema vrstama gostovanja?

Osnovna razlika, ki je razvidna že iz samega poimenovanja, je, da za brezplačno gostovanje ni potrebno odšteti denarja, za plačljivo gostovanje pa. In prav ta razlika potegne za sabo še vrsto drugih dejavnikov. Ker za brezplačno gostovanje ne boste odšteli denarja, ni nujno, da bo to gostovanje zanesljivo. Gostitelju bo namreč popolnoma vseeno ali ste njegova stranka ali ne. Taki gostitelji imajo z vami običajno druge namene – največkrat so to nezaželeni oglasi, ki jih objavljajo na vaši spletni strani, vi pa se jih težko znebite.

Plačljivo gostovanje je seveda veliko bolj zanesljivo, saj gostiteljem ni vseeno ali ima stranke ali ne. Pri brezplačnem gostovanju se prav tako lahko pojavi težava, ko želite spletno stran naložiti na strežnik. V največih primerih bo to za vas hotel storiti gostitelj in če dela ne opravi primerno, ste zopet vi na slabšem. Zna se zgoditi, da se boste srečevali tudi z več motnjami, kot pa pri plačljivem gostovanju. Plačljivo gostovanje pa v tem primeru za gostitelja pomeni vir zaslužka, za vas pa kvalitetno opravljeno storitev, ki se bo odražala tudi na vaši spletni strani in vašem poslovanju. Poiščite si svoje gostovanje spletnih strani.