20. decembra 2012 v Sponzorji od admin

V zadnjih letih so strokovnjaki na področju prehrane spremenili marsikateri pogled, tudi na to, kakšen pomen imajo maščob, še zlasti ribje olje. Človeško telo namreč potrebuje za nemoteno delovanje tako imenovane esencialne maščobne kisline. Osnovna značilnost teh maščobnih molekul je ta, da jih človeški organizem žal ne more proizvesti sam, ampak mu jih lahko priskrbimo le tako, da jih zaužijemo s hrano ali pa s prehranskimi dodatki. Ribje olje je lep zgled za to. V njem se namreč nahajajo esencialne maščobne kisline, ki nosijo ime omega 3.
Ribje olje je s svojo odlično prehransko sestavo eden izmed najbolj kakovostnih virov omega 3 maščobnih kislin. Zelo pomemben podatek, ki bi ga moral poznati vsak, ki se želi prehranjevati na zdrav način, je, da sodobni načini predelovanja hrane uničijo velik delež snovi, ki oskrbujejo telo in so pomembne za zdravje. Če gremo nazaj v čas, ko industrija še ni poznala sodobnih načinov predelovanja hrane, ugotovimo, da je bila ta hrana bogata z omega 3 maščobnimi kislinami. Zlasti veliko jih je bilo v jajcih in v mesu. Ker danes ljudje čedalje bolj posegajo po predelani prehrani, pa je precej smiselno, da uporabljajo ribje olje kot sekundarni vir teh zdravih maščob.
Ribje olje lahko kupimo v surovi obliki, tako da ga lahko uživamo kar na žlico ali pa ga uporabljamo pri pripravi drugih jedi. Nekatere pa precej moti okus, ki ga ribje olje ima, ali pa se jim po njem spahuje. Rešitev so kapsule z ribjim oljem, ki tak problem rešijo na zelo učinkovit način.