27. julija 2014 v Sponzorji od admin

Pohištvo je del našega vsakdanjika pa čeprav na to sploh ne mislimo, večini ljudi je pomembno samo, da je pohištvo lepo a pa vendar če ni funkcionalno nam to ne pomaga nič. Pri cenejšem pohištvu se lahko srečamo z vrsto težav od slabih ročajev, koles, okovij, do pokanja materiala in še marsikaj. Za kvalitetno pohištvo so pomembni vsi elementi od kvalitetne izbire lesa, do okovja, koles, ročajev, če v tej verigi manjka samo en element lahko to pokvari vse.

Pri izbiri pohištva v trgovinah nimamo prav veliko izbire in običajno posameznih elementov ne moremo prilagajati razen, če je v ponudbi navedeno drugače. Pri naročilu izdelka po meri pa lahko posamezne elemente prilagajamo svojim željam. Ročaji za pohištvo so lahko enovijačni ali pa dvovijačni. Za ročaje so najpogosteje uporabljeni materiali les kovina ali pa plastika, za materiale ni pomembno, da se skladalo. Tudi na aluminijastem pohištvu lahko uporabimo lesene ročaje in obratno. Les je edinstven predvsem zaradi velikih možnosti pri oblikovanju, aluminij pa guma pa sta bolj odporna.

Kolesa za pohištvo služijo predvsem pri prestavljanju pohištva iz enega konca prostora na drugega. Šele pri pospravljanju tal spoznamo kako koristno je to lahko, saj je premikanje pohištva brez koles zelo nerodno opravilo. Kvalitetna kolesa ne puščajo sledi na parketu pri še tako zahtevni uporabi, paziti je treba predvsem pri tem, da izberemo kolesa, ki prenašajo pravo obremenitev. Če izberemo kolesa s premajhno nosilnostjo lahko poškodujemo parket in kolesa. Ročaje in kolesa za pohištvo je najenostavneje kupiti kar prek spleta, običajno tam najdemo največjo ponudbo, cene pa so najbolj ugodne.