12. februarja 2015 v Sponzorji od admin

Brez avta dandanes ne moremo storiti prav veliko, vsaj v Sloveniji. Avtobusne povezave so, če odštejem nekatere ure med delavniki, precej slabe, pa tudi naša pokrajina je tako razgibana, da bi se brez avta precej težko znašli. Druga zgodba je, če živite v mestu, tam so povezave javnega prometa precej dobre, a vseeno si skoraj vsak izmed nas lasti lastno vozilo.

Avtomobili so dragi, zato je zelo pametno, da jih tudi primerno zaščitimo. O skrbi za notranjost avtomobila danes ne bomo govorili, posvetili pa se bomo skrbi za zunanjost avtomobila. Nadstrešek za avto, čiščenje avtomobila, poliranje, avtopralnice in še marsikaj. Dober in vzdrževan avto je ključnega pomena za udobno in skrbno vožnjo. Predvsem v zimskih mesecih vam svetujem, da avto redno čistite in vzdržujete, ceste so soljene, sol pa zelo slabo vpliva na lak, še posebej če je kje na avtomobilu prisotna rja.

Avto lahko čistite doma ali pa v avtopralnici, slednja možnost je še posebej dobra, saj vam bodo avto očistili hitro in to za nizko ceno, pri pranju pa bo poraba vode veliko manjša, kot če bi avto prali sami. Po pranju vam priporočam tudi poliranje, poliranje bo še dodatno zaščitilo vaš avto. Avto nadstreški so enostaven in cenovno ugoden način za zaščito vašega jeklenega konjička pred zunanjimi vplivi kot so sneg, toča, led in drugi.  Najamete lahko obrtnika, ki vam bo izdelal velik avto nadstrešek za večja vozila kot so kombiji, avto prikolice ali drugi, za dva osebna avtomobila pa povsem zadoščajo čisto običajni nadstreški. Nič ni lepšega kot to, da se usedemo v ne-zasnežen avto in odpeljemo v službo, medtem, ko drugi odmetavajo sneg in nestrpno gledajo na uro.