17. aprila 2019 v Sponzorji od admin

Če bi vas vprašali, kaj pomeni štancanje, nam verjetno ne odgovora ne bi znali podati z glave. To je namreč postopek preoblikovanja pločevine med pestičem in matico. Pri tem je izjemno pomembno, da se debelina pločevine bistveno ne spremeni. Tak postopek se najpogosteje uporablja v množinski proizvodnji.

Štancanje delimo na več vrst, in sicer na upogibno, ovijalno, oblikovalno štancanje ter še na izvlačevanje, zoževanje in planiranje. Taki postopki so najpogosteje kombinirani oziroma povezani še z rezanjem, v enem orodju se namreč opravlja več preoblikovalnih in odrezovalnih operacij. Štancanje pločevine se uporablja predvsem na mehanskih in hidravličnih stiskalnicah. Orodja, ki se pri tem uporabljajo, pa se imenujejo štance. Kot smo že omenili, se uporabljajo za množinsko proizvodnjo.

Štancanje pločevine je tudi del izdelave jeklenih konjičkov

Štancanje pločevine se uporablja tudi v avtomobilski industriji

Štancanje elektro pločevine

Zelo priljubljena storitev, ki jo pri nas ponujajo številna podjetja, se imenuje štancanje pločevine za elektro omarice pločevine. Pri takem delu uporabljajo hitro tekoče stiskalnice, ki so opremljene s sodobnim krmiljenjem, ki ima zelo veliko udarno silo. Podjetja se lahko pohvalijo s številnimi kompetencami. Med njimi so rotorski in statorski paketi, ločeno štancanje lamel, konstrukcija in izdelava orodij, razvoj procesa po avtomatskih standardih ter CAQ sistem, ki se smatra za statistično računalniško podprto zagotavljanje kakovosti. Taka oblika dela je predvsem privlačna in koristna za stranke, ki prihajajo s trgov avtomobilske industrije, prezračevalnih naprav, ročnih električnih orodij, servomotorjev in hišnih aparatov.

Podjetja ponujajo storitve tudi na spletu

Štancanje pločevine se kot storitev pojavlja tudi na spletnih straneh številnih naših podjetij. Na njih si lahko preberete podrobnejšo predstavitev tega iskanega postopka. Številna podjetja nam ponujajo oglede svojega dela tudi preko video posnetkov.

Naročanje na storitve, ki jih ponujajo, lahko poteka tudi preko spleta. Nanje se lahko naročite kadar koli preko maila. Še bolje pa bo, če boste v podjetje poklicali in se dogovorili tudi za osebno srečanje, na katerem boste strokovnjakom zaupali prav vse svoje želje, potrebe in zmožnosti.

Štancanje pločevine je torej postopek, ki zahteva vrhunske naprave, ki pa si jih posamezniki ne morejo privoščiti. Ravno zato nam tako storitev po sprejemljivih cenah ponujajo podjetja, ki se s tem profesionalno ukvarjajo in ki pri svojem delu uporabljajo številne sodobne naprave z izjemnimi sposobnostmi.

Poleg štancanja pločevine boste v spletni ponudbi podjetij lahko opazili še vrsto drugih postopkov, ki prav tako lahko pridejo v poštev za vas. Če se boste nanje naročili preko spleta, vas bodo ponudniki ponudili še kako posebno akcijsko ponudbo, s katero boste lahko privarčevali kar nekaj denarja.