10. julija 2012 v Sponzorji od admin

Za prenos in shranjevanje podatkov poznamo različne medije in vsak izmed njih ima nekaj prednosti in slabosti. Glede na to, za kaj bi takšen medij potrebovali, se odločite za izbiro pravega. Prav gotovo ste tudi sami že veliko slišali o trdih diskih, CD-jih, DVD-jih in tudi USB ključi vam verjetno niso tuji.

USB ključi imajo v primerjavi z ostalimi naštetimi kar nekaj prednosti. Vsak USB ključ omogoča, da na njemu shranjene podatke tudi izbrišete in na ta prostor, ki je po brisanju prost, shranite druge stvari, ki so vam v tistem trenutku bolj pomembne. Ta možnost brisanja je lahko tudi slabost, saj lahko ob neprevidnem ravnanju izbrišemo tudi takšne stvari, ki jih še vedno potrebujemo, a ob pravi meri previdnosti je to odlična prednost, ki jo imajo USB ključi pred CD-ji in DVD-ji.

Tudi po prostoru, ki ga imamo na voljo, USB ključi dobivajo tekmo s CD-ji in DVD-ji. USB ključ 8GB in USB ključ 16GB lahko danes dobimo v vsaki trgovini, kjer prodajajo USB ključe.

V primerjavi s prenosnimi diski, ki prav tako omogočajo brisanje podatkov, ta prednost odpade. Prostor, ki nam ga nudijo prenosni diski je bistveno večji od prostora, ki ga imamo na voljo pri USB ključih. A kljub temu se bo marsikdo raje odločil za slednje, saj jih v primerjavi s prenosnimi diski odlikujejo vsaj dve prednosti.

Prvi razlog je cena. Cena novega USB ključa je običajno precej nižja kot cena prenosnega diska. Če vam je dovolj tistih nekaj GB prostora, ki vam ga nudi USB ključ, se vam ga prav gotovo bolj splača izbrati. Druga bistvena prednost je v majhnosti USB ključa, saj ga lahko imamo skoraj vedno s seboj in nas ne ovira. Spravimo ga lahko že v najmanjši žep v hlačah, jakni ali nahrbtniku, pri prenosu prenosnega diska pa bomo potrebovali precej več prostora.