23. aprila 2014 v Sponzorji od admin

Vreme je meteorološki izraz za stanje atmosfere, ki nastane pod različnimi vplivi, kot so temperatura, vlaga, zračni tlak… Večino meritev za napoved vremena opravijo sateliti, ki krožijo okoli zemlje. Ti podatki nato potujejo v super zmogljive računalnike, kateri nam ovrednotijo vse podane rezultate in jih strnijo v neko celoto iz katere lahko napovemo vreme. Oglejte si vreme po Sloveniji ali vreme po svetu.

V Sloveniji ti podatki potujejo na fakulteto za matematiko in fiziko ter na Agencijo za okolje Republike Slovenije. Vremenska napoved je kočljiva tema, saj je neglede na napredek tehnologij natančno vreme težko napovedati zaradi svoje nepredvidljivosti. Nemogoče je poznati trenutno stanje atmosfere do podrobnosti, zato je tudi napovedljivost vedno manjša od 100%. Tako pojava lokalne nevihte, kljub zelo zmogljivim računalnikom, zaradi kaotične narave procesov v atmosferi ne moremo napovedati niti par ur vnaprej, nastanke večjih neviht in ciklonov pa dokaj uspešno lahko napovemo tudi teden ali več dni vnaprej.

Podatke o vremenu lahko najdemo v priljubljenih časopisih, prek tv programov ali na spletu, na nam priljubljenih novičarskih portalih. Eden izmed takih portalov je tudi spletni portal zurnal24.si. Na portalu so podatku o vremenu po Sloveniji in Evropi, biovreme, vreme v gorah ter vreme za pomorščake. Portal ponuja poleg dnevne napovedi tudi tedensko napoved, pogled vremena pa si lahko spotoma preberete tudi aktualne novice, črno kroniko, novice iz sveta športa in zabave ter več. Če ste željni raznoraznih svetovnih in domačih novic in tračev obiščite spletni portal časopisa Žurnal in tako bodite vedno na tekočem z informacijami.